Hyppää sisältöön

Konsulttiyhtiö Pöyry ja ruotsalainen ÅF yhdistyvät – Uuden yhtiön kotipaikaksi Tukholma

Yli puolet Pöyryn osakkeenomistajista on jo hyväksynyt ÅF:n tarjouksen. Pöyry poistuu Helsingin pörssistä.

Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Ruotsalainen konsulttiyhtiö ÅF aikoo ostaa suomalaisen konsulttiyhtiö Pöyryn kaikki osakkeet. Yhtiöt suunnittelevat yhdistymistä ÅF-Pöyry-nimiseksi kansainväliseksi konsultointiyritykseksi, Pöyry (siirryt toiseen palveluun) ja ÅF kertovat (siirryt toiseen palveluun).

ÅF tarjoaa Pöyryn osakkeista 10,20 euroa osakkeelta eli 611 miljoonaa euroa koko yrityksestä. Perjantaina Pöyryn osakkeen päätöskurssi Helsingin pörssissä oli 7,00 euroa.

Yli puolet Pöyryn osakkeenomistajista, esimerkiksi vakuutusyhtiöt Varma ja Ilmarinen, ovat jo hyväksyneet ÅF:n tarjouksen. Pöyryn hallitus suosittelee tarjouksen hyväksymistä.

ÅF:n ostotarjous Pöyryn osakkeista alkaa yhtiöiden arvion mukaan 20.12. ja päättyvän tammikuun lopussa.

– ÅF ja Pöyry muodostavat yhdessä uuden pohjoismaisen osaamisen suurkeskittymän ja johtavan kestävän kehityksen mukaisten teknologisten ratkaisujen kehittäjän ja toimittajan, sanoo Pöyryn toimitusjohtaja Martin à Porta tiedotteessa.

Uusi yhtiö toimii Pohjoismaissa, Sveitsissä, Saksassa, Itävallassa, Tšekin tasavallassa, Brasiliassa ja Kaakkois-Aasiassa, yhtiöt kertovat. Pöyryn painopistealueet sellu- ja paperiteollisuus sekä energiateollisuus täydentävät ÅF:n tarjontaa esimerkiksi autoteollisuuden, valmistusteollisuuden, elintarviketeollisuuden ja lääketeollisuuden segmenteissä.

Tulevan ÅF-Pöyryn kotipaikka on Tukholma. Yhtiöillä on yhteensä lähes 1,9 miljardin euron liikevaihto ja noin 14 550 työntekijää. ÅF:n ostettua Pöyryn osakkeet yhtiö poistuu Helsingin pörssistä. ÅF:n ja tulevan ÅF-Pöyryn osakkeilla käydään kauppaa Tukholman pörssissä.