Kiikoisten Säästöpankki yhdistyy Huittisten Säästöpankkiin

Sulautuminen tapahtuu suunnitelman mukaan keväällä, ja sen jälkeen Huittisten Säästöpankilla on noin 27 000 asiakasta.

Kiikoinen
Säästöpankin kyltti.
Kiikoisten Säästöpankki yhdistyy Huittisten Säästöpankkiin.Essi Peijariniemi / Yle

Kiikoisten Säästöpankki on yhdistymässä Huittisten Säästöpankkiin. Sulautuminen tapahtuu kevään aikana.

Kiikoisten Säästöpankki toimii Sastamalassa, Porissa, Ulvilassa ja Kokemäellä. Kiikoisten Säästöpankin toimitusjohtaja Sami Iltanen perustelee liitosta muun muassa tiukentuvalla säätelyllä ja digitalisaation vaatimuksilla.

– Turvataksemme kattavat pankkipalvelut asiakkaillemme tulevaisuudessa katsoimme, että aika sulautumiselle on nyt otollinen, Iltanen sanoo.

Lopullinen päätös keväällä

Iltasen mukaan pienen, yli 1 600 asiakkaan Kiikoisten Säästöpankin olisi vaikea jatkaa itsenäisenä. Säästöpankeilla ei ole varsinaisia omistajia, vaan niissä valtaa pitävät tallettajat.

Liitoksesta on tehty päätös Kiikoisten Säästöpankin hallituksessa, mutta se pitää vielä hyväksyä pankin isäntien kokouksessa. Isännät edustavat tallettajia. Isäntien kokous pidetään kevätpuolella.

"Ei helppo päätös"

Kaikki Kiikoisten Säästöpankin asiakkaiden tilit siirtyvät suoraan Huittisten Säästöpankkiin. Asiakkaiden palvelut jatkuvat ennallaan. Myös Kiikoisten Säästöpankin työntekijät siirtyvät töihin Huittisten Säästöpankkiin.

Kiikoisten Säästöpankki on perustettu vuonna 1907. Toimitusjohtaja Sami Iltanen sanoo, että perinteikkään paikallisen pankin lopettaminen ei ole ollut helppo päätös. Hän toteaa kuitenkin, että liitos parantaa asiakkaiden saamaa palvelua eikä esimerkiksi oma pankkikonttori ole uhattuna.

– Täytyy katsoa realiteetteja ja miettiä, mikä on parasta asiakkaille, Iltanen sanoo.

Huittisten Säästöpankilla on jatkossa noin 27 000 asiakasta.