1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Eerikkilän Urheiluopisto

Eerikkilän Urheiluopiston toimitusjohtaja: Suomi jatkossakin maailman paras salibandymaa

Salibandyn valmennustyö junioreiden ja maajoukkuepelaajien kanssa jatkuu Tammelassa. Uusi halli nousee ensi kesäksi.

Suomi päätti MM-kisat Prahassa toisiin perättäisiin kultajuhliin. Kuva: IFF

Eerikkilän Urheiluopiston ja Salibandyliiton yhteistyö jatkuu seuraavat kymmenen vuotta. Maanantaina julkistettu sopimus takaa sen, että valmennustyö junioreiden ja maajoukkuepelaajien kanssa jatkuu Tammelassa.

– Yhteistyön jatkuminen on merkittävä asia Eerikkilän tulevaisuuden kannalta. Me haluamme jatkossakin varmistaa sen, että Eerikkilä tukee salibandyliiton visiota maailman parhaasta salibandymaasta, kertoo Eerikkilä Sport & Outdoor Resortin toimitusjohtaja Petri Jakonen.

– Meidän tekeminen on pelaajan kokonaisvaltaista kehittämistä ja sen tukemista, sanoo Petri Jakonen. Kuva: Jukka Töyli /Yle

Salibandyn volyymit ovat Jakosen mukaan kasvaneet todella merkittävästi. Noin 25 prosenttia kaikista Eerikkilässä harjoittelevista ja valmennettavista on salibandypelaajia.

Suomalaisen salibandyn valtakunnallinen valmennuskeskus Floorball Academy (FBA) on toiminut Eerikkilässä vuodesta 2015. Salibandyliitto on keskittänyt valtakunnallisen valmennus-, koulutus- ja pelaajakehitystoimintansa Eerikkilään.

Uusi halli merkittävä parannus

Eerikkilän Urheiluopistossa lajin harjoittelumahdollisuudet paranevat entisestään, kun urheiluopistolle rakennetaan uusi salibandyhalli. Sen rakentajaksi on valittu Lehto Group.

Ensi kesän lopulla valmistuvaan Areena-halliin tulee kahden täysimittaisen kentän lisäksi harjoittelutiloja sekä pesu- ja pukuhuoneita. Salibandyhalli liitetään yhdyskäytävällä nykyiseen jalkapallohalliin. Kooltaan halli on noin 2 700 kerrosalaneliömetriä.

– Meidän pääpaino on salibandyssa ja jalkapallossa. Lisää resursseja luodaan sitä mukaa, kun kasvua ja tarpeita tulee.

Eerikkilän urheiluopisto on muun muassa jalkapallon ja salibandyn valtakunnallinen valmennuskeskus, jossa leiritetään joukkueita, niin junioreita kuin maajoukkuepelaajiakin.

Eerikkilä Sport & Outdoor Resortin toimitusjohtajan Petri Jakosen mukaan on hienoa, että liitto haluaa lajin kehittämisen jatkuvan Tammelassa. Maailmanmestaruuden voittaminen on juhlan paikka myös hämäläisille.