1. yle.fi
  2. Uutiset

Ministeriö pyytää selvitystä Trafin palvelujen tietosuojasta

Liikenne- ja viestintäministeriö pyytää Viestintävirastoa ottamaan myös keskiviikkoon mennessä kantaa siihen, voidaanko Trafin nettisivujen muut palvelut kuin kuljettajatietopalvelu avata turvallisesti.

Liikenteen turvallisuusvirasto
Trafin pääkonttori Helsingissä.
Aliisa Piirla / Lehtikuva

Liikenne- ja viestintäministeriö pyytää Viestintävirastolta arviota Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin sähköisten palvelujen tietosuojasta ja tietoturvasta. Syynä on viikonloppuna noussut huoli Trafin verkossa olevasta kuljettajatietopalvelusta.

Trafin heinäkuussa avatun verkkopalvelun kautta on voitu hakea tieto siitä, onko henkilöllä voimassa oleva ajo-oikeus (ajokortti) tai muu vastaava lupa. Palvelusta saatavien tietojen perusteella on voitu selvittää myös muita henkilötietoja.

Ministeriö haluaa, että selvityksessä otetaan kantaa siihen, onko Trafin sähköisten palvelujen määrittely tapahtunut asianmukaisesti ja onko kuljettajien henkilötietoja ollut mahdollista saada palvelun käyttöönoton jälkeen massaluovutuksena.

Ministeriön mukaan arvio on syytä tehdä läheisessä yhteistyössä tietosuojavaltuutetun kanssa.

Viestintävirastolta pyydetään keskiviikkoon mennessä kantaa myös siihen, voidaanko Trafin verkkosivustojen muut palvelut kuin kujettajatietopalvelu avata laillisesti ja turvallisesti.

Lue myös:

Trafin sähköinen asiointi suljettu toistaiseksi – syynä kuljettajatiedot-palvelun ongelmat

Lue seuraavaksi