Oulussa on influenssapiikin ottajia monta tuhatta viime vuotista enemmän

Kausi-infleunssarokotteen kävi Oulun kaupungin järjestämissä joukkorokotuksissa ottamassa 5000 ihmistä enemmän kuin viime vuonna.

Oulu
Ihminen saa influessarokotteen.
Talven influenssaa vastaan rokotetaan edelleen ihmisiä, vaikka ensimmäiset tautitapaukset ovat jo tulleet ilmi. Rokotesuoja muodostuu vereen noin kahdessa viikossa. Petri Lassheikki / Yle

Oulun kaupungin järjestämissä kausi-influenssarokotuksissa rokotteen on saanut tänä vuonna reilut 32 700 ihmistä, joka on 5000 enemmän kuin viime vuonna.

Oulun kaupungin tartuntataudeista vastaava apulaisylilääkäri Jarkko Huusko kertoo, että varmaa syytä rokotteen ottajien määrän kasvuun ei tiedetä. Hän kuitenkin arvelee, että nyt annettu rokote antaa kattavamman suojan influenssaa vastaan, jonka vuoksi monet halusivat sen ottaa.

Lisäksi rokotuksia järjestettiin muun muassa useampana lauantaipäivänä, jolloin ihmisten oli helpompi tulla käymään terveysasemilla ja hyvinvointikeskuksissa.

Huusko muistuttaa, että rokotteita on vielä jäljellä ja niitä saa pyytämällä.

Influenssakausi tekee tuloaan. Pohjois-Pohjanmaalla on tälle syksylle todettu toistaiseksi muutama influenssatapaus. Kaikkiaan sairastuneita on THL:n mukaan 200.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Mitä tänään ihmetellään? Kerro meille! (siirryt toiseen palveluun)