KYSin uudeksi johtajaylilääkäriksi Antti Hedman: "Odotan mielenkiinnolla uusia haasteita ja näköaloja"

Hedman työskentelee nykyisin osaamiskeskusjohtajana KYSin Sydänkeskuksessa.

Kuopion yliopistollinen sairaala
Kuopion yliopistollisen sairaalaan vuoden 2019 alussa aloittava uusi johtajaylilääkäri Antti Hedman.
Johtajaylilääkäri Antti Hedman tiedottaa tilanteesta Kuopion sairaalassa.Riikka Myöhänen

Kuopion yliopistollisen sairaalan uudeksi johtajaylilääkäriksi on valittu Antti Hedman. Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin valtuusto päätti valinnasta kokouksessaan maanantaina.

Antti Hedman on koulutukseltaan lääketieteen tohtori ja kardiologian dosentti. Hän työskentelee nykyisin KYSin Sydänkeskuksen osaamiskeskusjohtajana.

– Otan johtajaylilääkärin viran innolla vastaan ja odotan mielenkiinnolla sen mukanaan tuomia haasteita ja näköaloja. Luotan hyvään yhteistyöhön niin henkilökunnan kuin muiden yhteistyötahojen kanssa, Hedman kommentoi valintaansa KYSin tiedotteessa.

Johtajaylilääkärin virka tuli avoimeksi kun Jorma Penttinen jäi syksyllä eläkkeelle. Tehtävää on hoitanut viransijaisena KYSin muutosjohtaja Esko Vanninen, joka myös haki virkaa.

Sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri vastaa alueen sairaanhoidosta, toimii kuntayhtymän johtavana ylilääkärinä sekä sairaanhoitopiirin johtajan Risto Miettusen varahenkilönä. Johtajaylilääkärin vastuulla ovat myös sairaalan yliopistotasoinen terveyden tutkimus sekä lääkärien ja hammaslääkärien perus- ja erikoistumiskoulutus.

Antti Hedman aloittaa virassa vuodenvaihteen jälkeen.