Poliisin Bandidosilta ratsaamia rahoja perättiin oikeudessa – omistajat eivät selvillä

Pirkanmaan käräjäoikeus päätti, että vaatimus takavarikon kumoamisesta ja omaisuuden palauttamisesta jätetään tutkimatta.

takavarikko
Moottoripyöräkerho Bandidoksen kerhotila
Yle

Pirkanmaan käräjäoikeus on käsitellyt moottoripyöräkerho Bandidosin tilojen kotietsintää ja takavarikkoa.

Asiasta tehtiin tutkintapyyntö. Mies vaati käräjäoikeutta tutkimaan, oliko Sisä-Suomen poliisilla edellytyksiä tunkeutua kerhon tiloihin Tampereen Vehmaisissa. Lisäksi hakija vaatii käräjäoikeutta purkamaan ratsian yhteydessä tehdyn takavarikon käteisen rahan, puhelimien ja tablettitietokoneiden osalta.

Poliisi ratsasi moottoripyöräkerho Bandidosin tilat Tampereen Vehmaisissa marraskuun alussa. Poliisin mukaan operaatio liittyi huumekaupan tutkintaan, joka on ollut käynnissä viime keväästä lähtien.

Pirkanmaan käräjäoikeus päätti maanantaina, että vaatimus takavarikon kumoamisesta ja omaisuuden palauttamisesta jätetään tutkimatta. Käräjäoikeuden mukaan kotietsinnän toimittamiselle oli lailliset edellytykset.

Oikeuden mukaan tutkittavana olleen rikoksen perusteella pakkokeinon käyttöä voidaan pitää puolustettavana.

Hakijan mukaan poliisioperaation kohteena on ollut sivullinen, jolla ei ole mitään tekemistä kerhon kokoontumistilan kanssa eikä tila ole hänen hallinnassaan. Epäilty otettiin kiinni Helsingissä eikä kerhon kokoontumistiloissa Tampereen Vehmaisissa.

Käräjäoikeuden mukaan miehen vaatimusten tutkimiselle ei ollut edellytyksiä, koska hän ei nimennyt, kenelle omaisuus kuului. Käräjäoikeuden mukaan mies ei myöskään esittänyt väitettä siitä, mitkä takavarikoiduista esineistä ovat hänen omaisuuttaan.

Poliisi on määrännyt marraskuussa osan takavarikoiduista esineistä ja rahat palautettavaksi omistajilleen. Käräjäoikeuden päätöksen mukaan omaisuutta ei ole voitu palauttaa, koska omistajien yhteys- ja tilitiedot eivät ole selvillä.

Käräjäoikeuden ratkaisuista voi valittaa hovioikeuteen.

Lue lisää:

Poliisi ratsasi Bandidoksen tilat ja takavarikoi käteistä – oikeus ottaa kantaa, saiko niin tehdä