Lahden itsenäisyyspäivävastaanoton tapahtumia puitiin pikapalaverissa budjettikäsittelyn lomassa

Kaksi valtuutettua tehnyt toisistaan rikosilmoitukset poliisille.

Lahti
Lahden kaupungintalo
Vihtori Koskinen / Yle

Lahden kaupungin itsenäisyyspäivän vastaanoton tapahtumia käsiteltiin johtavien poliitikkojen ja asianosaisten kesken maanantaina.

Palaveri pidettiintalousarviokokouksen tauolla. Paikalla olivat valtuutetut Elisa Lientola (vas.) ja Francis Mc Carron (kok.)sekä lisäksi kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Milla Bruneau (kok.), kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Komu (sd.) ja kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Hannu Rahkonen.

Palaverissa todettiin, että asianosaiset ovat tehneet tapahtumista tahoillaan rikosilmoitukset ja asian käsittely siirtyy poliisille.

Lisäksi käytiin läpi kaupunginvaltuuston rooli, jos tilanne etenee. Kaupunginvaltuusto voi pidättää luottamushenkilön luottamustoimesta, jos luottamushenkilön epäillään toimessaan syyllistyneen virkarikokseen tai hän on muuten menetellyt tässä toimessaan velvollisuuksiensa vastaisesti. Valtuusto voi pidättää luottamustoimesta myös silloin, josluottamushenkilö on asetettu syytteeseen luottamustoimen ulkopuolella tehdystä rikoksesta, jonka laatu tai tekotapa osoittaa, ettei hän voi toimia luottamustehtävässään sen edellyttämällä tavalla.

Lahtelaiset kaupunginvaltuutetut Elisa Lientola ja Francis McCarron kertovat tehneensä toisistaan rikosilmoitukset. Lientola syyttää McCarronia seksuaalisesta häirinnästä itsenäisyyspäivän juhlissa torstaina, McCarron Lientolaa sekä tapahtumista uutisoinutta Etelä-Suomen Sanomien toimittajaa ja vastaavaa päätoimittajaa kunnianloukkauksesta tai törkeästä kunnianloukkauksesta.

Poliisi ei ole vielä puhuttanut asiasta ketään. Tutkinta vienee viikkoja.