Riihimäen Teatterin myynti varmistui: kauppakirja allekirjoitettiin maanantaina

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun julkisomisteinen teatteri siirtyy yksityiselle yhdistykselle.

teatteritaide
Riihimäen teatteri Vuoden teatteri 2017
Riihimäen Teatteri valittiin vuonna 2017 Vuoden teatteriksi.Miki Wallenius / Yle

Riihimäen Teatteri on vaihtanut omistajaa. Kaupunki ja helsinkiläinen Bulevardin teatteriyhdistys ovat maanantaina allekirjoittaneet kauppakirjan Riihimäen Teatterin koko osakekannan myynnistä.

Teatterisopimuksen tarkoituksena on varmistaa, että ammattiteatteritoiminta jatkuu Riihimäellä.

– Eteenpäin pitää päästä ja osoittaa, että tämä on järkevä teko, sanoo Bulevardin teatteriyhdistyksen puheenjohtaja Reima Jokinen.

– Pyrimme tekemään kaikkemme, jotta saamme Riihimäen Teatterin toimivaksi ja sellaiseksi, joka löytää yleisönsä ja tulee pärjäämään hienosti tässä kokonaiskentässä.

Riihimäellä jatkuvat omat tuotannot

Kevätkauden ohjelmisto on vielä vanhan teatterin johdon suunnittelemaa. Keväällä jatkaa muun muassa Täti ja Minä. Tulevan syyskauden ohjelmistosta Jokinen ei suostu vielä kertomaan. Riihimäen omat tuotannot jatkuvat kuitenkin myös tulevaisuudessa.

– Meidän täytyy saada kaikki asiat loppuun asti neuvoteltua eri tahojen kanssa, jotta me pystymme turvallisin mielin kertomaan, mitä kaikkea tapahtuu. Tämähän on aina sellainen iso palapeli, tämä ohjelmiston rakentaminen, Jokinen huomauttaa.

Bulevardin teatteriyhdistyksen pääasiallisena tehtävänä on vastata helsinkiläisen Aleksanterin Teatterin taiteellisesta ja vierailuteatteritoiminnasta.