Hyppää sisältöön

Asiantuntija: Jos ahdistuu muovipaketista enemmän kuin Thaimaan matkasta, mittasuhteet ovat vinksallaan – Video: Vein pakkausmuovini arvioitavaksi

Katso videolta esimerkiksi, kuinka paljon muovisen ruisleipäpussin tuotanto kuluttaa ympäristöä poisheitettyyn leipään verrattuna.

Marjut Mäntymaa

“Maailman merissä on pian enemmän muovia kuin kalaa.”

Kiertotalouteen erikoistuva Ellen MacArthurin vuonna 2016 julkaisema selvitys (siirryt toiseen palveluun) oli ja on edelleen karua luettavaa.

Maailman muovijäteongelmaan heräsivät myös suomalaiset. Osa alkoi karttaa muovia. Osittain hyvästä syystä, osittain turhaan.

Niin tein minäkin.

Jossain kohtaa operaatio alkoi muuttua jo niin vaikeaksi, että kaupassa alkoi lähinnä naurattaa.

– Jos jättää kaupassa sen muovipakkauksen ostamatta, niin ei se meren muovi sillä vähene, koska ei se minun muovipakkaus ikinä päädy sinne mereen, toteaa tapaamani Sitran kiertotalous-asiantuntija Riitta Silvennoinen.

Omat muovini eivät päätyneet mereen, mutta viskasin ne kyllä käytön jälkeen suloisesti sekajätteisiin. Turhan muovin välttelyn sijaan päätinkin tehdä tässä asiassa korjausliikkeen. Yllä olevasta videosta pääset katsomaan, miten noviisilta onnistui muovin kierrätys.

Lue myös: