1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Venäjä

Venäjä lennätti ydinpommikoneensa sotaharjoitukseen Venezuelaan

Maat sopivat viime viikolla miljardi-investoinneista talousahdingosta kärsivään Venezuelaan.

Venezuelan presidentti Nicolas Maduro ja Venäjän presidentti Vladimir Putin. Kuva: Maxim Shemetov / EPA

Venäjän ilmavoimat on lennättänyt kaksi ydinohjuksia kantamaan suunniteltua Tupolev Tu-160 -pommikonetta ja muuta kalustoaan Venezuelaan. Venäjä osallistuu siellä sotaharjoitukseen isäntämaan kanssa. Harjoitukseen osallistuu myös noin sata venäläislentäjää.

Yhteisellä sotaharjoituksella Venezuela toivoo viestivänsä, että sillä on vahvoja tukijoita ympäri maailmaa.

– Olemme tarvittaessa valmiina puolustamaan Venezuelan joka kolkkaa. Sen teemme ystäviemme kanssa, sanoi Venezuelan puolustusministeri Vladimir Padrino, joka oli vastaanottamassa venäläissaattuetta pääkaupunki Caracasin kansainvälisellä lentokentällä.

Padrinon mukaan harjoituksen tarkoitus on kehittää maiden ilmapuolustuksen yhteentoimivuutta. Harjoituksen kestosta puolustusministeri ei antanut tietoja.

Sotaharjoituksen lisäksi Venäjä ja Venezuela ovat lähentyneet myös taloudellisesti. Venezuela on lähivuosina tehnyt laajoja puolustuskalusto ja -tarvikehankintoja venäläisvalmistajilta.

Viime viikolla Venezuelan presidentti Nicolas Maduro tapasi Venäjän presidentti Vladimir Putinin Moskovassa, jossa Venäjä sitoutui tekemään miljardisijoituksia syvissä talousongelmissa painivaan Venezuelaan.

Venäjän kumppanuus on Venezuelalle tärkeä myös siksi, että Maduro on toistellut Yhdysvaltojen yrittävän vehkeillä hänen hallintoaan vastaan.

Lue myös:

Venäjän strategiset pommikoneet kävivät kääntymässä Britannian ja Tanskan välissä – Eivät piitanneet lennonjohdon kutsuista

Aiheesta muualla:

Russia sends 2 nuclear-capable bombers to Venezuela (siirryt toiseen palveluun)