Kaustisen kansanmusiikkijuhlat jäi tappiolle, vaikka yleisötavoite ylittyikin

Yleisöä kesän juhlilla kävi yli odotusten, mutta yritysyhteistyö ja avustukset jäivät budjetoidusta.

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat
Yleisöä areenan täydeltä Kaustisella
Yleisöä areenan täydeltä Kaustisella vuonna 2018. Raila Paavola / Yle

Kaustisen kansanmusiikkijuhlia järjestävän Pro Kaustisen tilikauden tulos jäi 52 000 euroa tappiolliseksi.

Kesän kansanmusiikkijuhlien lipputulot ylittivät selvästi odotukset, mutta yllättävät henkilöstömenot rasittivat taloutta. Myös yritysyhteistyön ja avustusten osalta jäätiin odotuksista. Liikevaihtoa kertyi 940 000 euroa.

– Tuloksesta huolimatta kassamme on vahva, ja myönteisenä merkkinä lipputulot ylittivät selvästi budjetoidun. Festivaali siis kiinnostaa yleisöä, mikä on tärkeintä, toteaa Pro Kaustinen ry:n puheenjohtaja Sirpa Lahti tiedotteessa

Pro Kaustisen vuosikokous valitsi yhdistykselle myös uuden puheenjohtajan. Hän on musiikkijuhlien eri luottamus- ja työtehtävissä vuodesta 2003 toiminut Ira Korkala.

Nykyinen puheenjohtaja Sirpa Lahti päättää kautensa hyvillä mielin:

– Neljä vuotta on lyhyt aika, mutta siinä ehtii silti tapahtua todella paljon. Erityisen iloinen olen festivaalin pelimannihengen kasvamisesta, onnistuneesta juhlavuodesta ja ikään kuin kaiken kruununa kaustislaisen viulunsoiton Unesco-ehdokkuudesta.

Lahti jatkaa edelleen yhdistyksen hallituksen jäsenenä.

52:ttä kertaa järjestettävien Kaustisen kansanmusiikkijuhlien ensimmäiset ohjelmatiedot julkistetaan Folklandia-risteilyllä 12.1. 2019 ja varsinainen ohjelmanjulkistus pidetään maaliskuussa. Vuoden 2019 festivaalin teemana on rytmi ja maakuntateemana Savo.