Lopella vaaditaan kunnanjohtajalle eroa – Timo Heinonen: "Tilanne on vakava"

Osa valtuutetuista kokee, että tilanne on ollut huono jo pitkään kunnanjohtajan ja valtuutettujen välillä.

Loppi
Mikko Salmela
Mikko Salmelan irtisanomista vaatii aloitteessa yhdeksän valtuutettua. Perusteluina aloitteessa mainitaan virkatehtävien toistuva laiminlyönti, kunnan edun vastainen toiminta ja kunnan maineen heikentäminen.Mikko Salmelan arkisto

Osa Lopen kunnanvaltuuston jäsenistä esittää kunnanjohtaja Mikko Salmelan irtisanomista. Yhtenä syynä on valtuuston luottamuksen menettäminen.

Kunnanjohtajan erosta jätettiin maanantaina valtuustoaloite, jonka takana on perussuomalaisia, kokoomuslaisia ja keskustalaisia kunnanvaltuutettuja. Lopen kunnanvaltuustossa on 27 jäsentä, joista yhdeksän on allekirjoittanut aloitteen.

Allekirjoittaneet esittävät, että kunnanvaltuusto aloittaisi kuntalain mukaisen menettelyn Salmelan irtisanomiseksi.

– Tilanne on vakava. Se on aina vakava silloin, kun näin monet valtuutetut esittävät näin radikaaliin toimenpiteeseen ryhtymistä, sanoo Lopen kunnanvaltuuston puheenjohtaja Timo Heinonen (kok). Hän ei itse ole aloitteen allekirjoittaneiden joukossa.

Nyt on Heinosen mukaan tärkeätä, että kunnanhallitus tekee työnsä huolella ja selvittää asian taustat. Sen jälkeen on ratkaisujen paikka.

– En muuta halua tässä vaiheessa kommentoida.

Mikko Salmela aloitti Lopen kunnanjohtajana huhtikuussa. Salmelan valinta ja tämän saama tuomio törkeästä rattijuopumuksesta herättivät keväällä vilkasta keskustelua Lopella.

Salmela jatkaa töitään normaalisti

Mikko Salmela kommentoi asiaa lyhyesti sähköpostitse Ylelle. Hän kertoo jatkavansa töitä normaalisti ja että asia käsitellään normaalin prosessin mukaan.

Salmelan mukaan kuukausi sitten pidetyssä kehityskeskustelussa kunnanhallituksen kanssa hän sai vain positiivista palautetta työstään.

– Suoriutumiseeni oltiin tyytyväisiä. Aloite ei vaikuta normaaliin viranhoitooni ja tulen – kuten tähänkin saakka – tekemään yhteistyötä kaikkien puolueryhmittymien ja henkilöiden kanssa. En tule jättämään mitään hampaankoloon senkään jälkeen, kun asia on käsitelty, Salmela kertoo.