Poliisi: Uhri ja epäillyt tunsivat toisensa Keravan kuolemaan johtaneessa pahoinpitelyssä – pariskunta vangittiin tänään taposta ja ryöstöstä epäiltyinä

Pahoinpitelyssä ei käytetty astaloita. Vangitsemispäätös tehtiin Tuusulan käräjäoikeudessa.

väkivaltarikokset
Keravan juna-asema.
Keravan juna-asema.Kari Ahotupa / Yle

Mies kuoli Keravan asemalla sunnuntaina aamuyöllä tapahtuneen pahoinpitelyn seurauksena.

Tutkinnanjohtaja, komisario Mikko Minkkinen Itä-Uudenmaan poliisista kertoo, että pahoinpitelyssä ei käytetty astaloita vaan uhrin kuolemaan johtaneet vammat syntyivät lyöntien ja potkujen seurauksena.

Tappelussa olivat osapuolina vuonna 1962 syntynyt uhri ja pahoinpitelystä epäilty pariskunta eli vuonna 1986 syntynyt mies ja vuonna 1981 syntynyt nainen. Epäillyt tekijät sekä uhri ovat Viron kansalaisia.

Minkkisen mukaan epäillyt ovat pariskunta ja he tunsivat uhrin entuudestaan. Kaikki olivat päihtyneitä.

– Nämä ovat yhdessä viettäneet iltaa ravintolassa ja lähteneet sieltä. Kaikki olivat ennestään toisilleen tuttuja. Sitten on tullut riitaa asemalaiturilla, mikä johti näihin kohtalokkaisiin seurauksiin, Minkkinen sanoo.

Minkkisen mukaan tässä vaiheessa ei ole tiedossa sen kummempaa motiivia kuin humaltuneiden ihmisten riita.

Molemmat epäillyt on vangittu tänään tiistaina Tuusulan käräjäoikeudessa todennäköisin syin epäiltynä tappoon ja ryöstöön.

– Alkuvaiheessa tätä tutkitaan tappona ja molemmat ovat tässä vaihessa epäiltynä. Sitten kun saadaan tarkemmat selvitykset siitä, mikä tämän kuoleman on aiheuttanut, niin siinä vaiheessa arvioidaan uudestaan nimikkeitä.

Lue myös:

Mies ja nainen otettiin kiinni – Yksi kuoli joukkotappelun seurauksena Keravan asemalla