Etelä-Savon kulttuurirahasto sai 700 000 euron lahjoituksen lääketieteeseen

Tammikuussa käynnistyvällä Suomen Kulttuurirahaston hakukierroksella eteläsavolaiseen tieteeseen ja taiteeseen on jaossa ennätyksellisen paljon apurahaa.

Mikkeli
laboratorio
AOP

Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Savon rahasto on saanut merkittävän testamenttilahjoituksen.

Rouva Salli Haakin 700 000 euron testamenttilahjoitus kartuttaa lääketieteellistä tutkimusta ja opiskelua tukevaa Salli ja Aake Haakin rahastoa. Salli Haaki perusti rahaston vuonna 2009.

Suomen Kulttuurirahaston maakuntarahasto jakaa tammikuun hakukierroksella Etelä-Savoon ennätykselliset 705 000 euroa. Apurahoja voivat hakea kaikki eteläsavolaiset tieteen- ja taiteenharjoittajat. Rahoitusta voi myös hakea maakuntaan kohdistuvaa tai siellä suoritettavaa tieteellistä tai taiteellista työtä varten. Jaettava summa on 20 000 euroa suurempi kuin vuosi sitten.

Uutena tukena ensi vuoden alussa myönnetään kaikissa maakunnissa Taidetta hoitolaitoksiin -apuraha. Summa on noin 20 000 euroa ja sitä voivat hakea taiteilijat, työryhmät ja yhteisöt. Apurahalla voi toteuttaa hankkeen esimerkiksi hoivalaitoksessa, vastaanottokeskuksessa tai lastensuojelun yksikössä. Rahoituksen tavoitteena on edistää kulttuurista yhdenvertaisuutta ja lisätä erityistä tukea tai hoitoa tarvitsevien ihmisten elämänlaatua taiteen keinoin.

Suomen kulttuurirahaston maakunnallista apurahaa voi hakea ensi vuonna myös pelihankkeeseen. Pelillä on oltava taiteellinen tai yhteiskunnallinen merkitys.

Maakuntarahastojen yhtenäinen hakuaika alkaa 10. tammikuuta 2019.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus