Ylä-Lapin virtavesien kausilupa on etenemässä sittenkin valtioneuvoston käsittelyyn

Kokoomus peruu haluamansa lisäselvitykset joten kalastuslain muutos otetaan valtioneuvoston käsittelyyn tällä viikolla.

Kalastuslainsäädäntö
juutuanjoki
Noin 12 kilometrin pituinen Juutuanjoki laskee Inarijärveen.Annu Passoja / Yle

Kalastuslain muutos on sittenkin etenemässä valtioneuvoston käsittelyyn ja Ylä-Lappilaiset ovat näin saamassa kausikalastusluvan valtion omistamiin virtavesiin.

Viikko sitten lakimuutos jätettiin pöydälle, koska kokoomus halusi Ylä-Lapin kalastusoikeuksista lisää selvityksiä. Lisäksi kokoomus olisi halunnut ottaa käsiteltäväksi muita kalastukseen liittyviä asioita.

Lapin kokoomuksen puheenjohtajan Heikki Auton mukaan asiasta on päästy puolueen sisällä sopimukseen eikä kokoomus vaadi enää muita kalastuslakiin liittyviä asioita tähän kalastuslain muutosesitykseen.

Kalastuslain muutosesitys otetaan jo torstaina käsittelyyn valtioneuvostossa maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän esityksen mukaisesti.

Lakimuutosesityksessä on mukana vain Ylä-Lapin kuntien kausikalastuslupa ja laittomasti pyydettyjen kalojen menettämisseuraamukset.

Edellisessä kalastuslain muutoksessa Inarin, Utsjoen ja Enontekiön kuntalaisilta vietiin vapaa kalastusoikeus. Kuntalaiset joutuivat samalle viivalle turistikalastajien kanssa ja joutuivat ostamaan Metsähallitukselta vuorokausiluvan valtion virtavesiin turistien tapaan.