1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tuomas Kurttila

Uutissuomalainen: Lapsiasiavaltuutettu on ajellut taksilla kolmessa kuukaudessa noin 5 000 euron edestä

Kurttila perustelee taksin käyttöään muun muassa ajansäästöllä, työhyvinvoinnilla ja kuljettajien kanssa käydyillä keskusteluilla.

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila. Kuva: Vesa Toppari / Yle

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttilan kolmen kuukauden taksimatkojen kulut ovat noin 5 000 euroa, kertoo Uutissuomalainen.

Uutissuomalainen kävi läpi lapsiasiavaltuutetun taksimatkat syyskuun alusta marraskuun 27. päivään saakka. Tänä aikana taksimatkoja on kertynyt 4 289,80 euroa, kun esimerkiksi linja-automatkoja on samalta ajalta kertynyt vain 71,30 euroa ja junakuluja 678,54 euroa.

Jos huomioon otetaan vielä kirjanpitoon laittamattomat kuitit, nousevat valtuutetun taksikulut marraskuun loppuun mennessä yhteensä 5 170 euroon, Uutissuomalainen kertoo.

Kurttila perustelee Uutissuomalaiselle taksin käyttöään muun muassa ajansäästöllä, työhyvinvoinnilla ja kuljettajien kanssa käydyillä keskusteluilla.

Lapsiasiavaltuutetun virka täytetään aina viiden vuoden määräajaksi, ja Kurttilan kausi on pian loppumassa. Kurttila on hakenut tehtävää uudelleen, mutta samanaikaisesti hän pyrkii myös kansanedustajaksi Keski-Suomen piiristä SDP:n listalta.

Lapsiasiavaltuutetun tehtävänä on edistää lapsen edun ja oikeuksien toteutumista.