Kemijärven junakolarissa kuoli yksi – tavarajuna törmäsi kuorma-autoon tasoristeyksessä

Varhain aamulla sattuneessa kolarissa Rovaniemeltä tullut tavarajuna törmäsi kuorma-autoon. Autonkuljettaja kuoli törmäyksessä.

liikenneonnettomuudet
Poliisiauto sulkee tien.
Yhden ihmisen kuolemaan johtanut junaonnettomuus sattui vartioimattomassa tasoristeyksessä. Poliisi on eristänyt onnettomuuspaikan Kemijärven Kuusivaarassa, eikä alueelle päästetä uutiskuvaajia.Tapani Leisti / Yle

Kemijärvellä varhain keskiviikkoaamuna sattuneessa junan ja kuorma-auton törmäyksessä on kuollut yksi henkilö. Turmassa menehtyi tasoristeystä ylittämässä ollutta kuorma-autoa kuljettanut mies.

Auto törmäsi Rovaniemen suunnasta tulleen junan kanssa. Junan kahden hengen miehistöstä toinen loukkaantui, mutta ei viranomaisten mukaan ole hengenvaarassa. Poliisi ja Onnettomuustutkintakeskus ovat aloittaneet onnettomuuden tutkinnan.

Kolari sattui Misin ja Kemijärven välisellä rataosuudella lähellä Kuusivaaraa Palojärven tasoristeyksessä. Törmäyksen seurauksena tavarajunan veturi suistui raiteilta.

Onnettomuuden vuoksi junaliikenne Misin ja Kemijärven välillä on keskeytetty toistaiseksi, kerrotaan Rataliikennekeskuksesta. Henkilöjunaliikenne Kemijärvelle hoidetaan Rovaniemeltä linja-autokuljetuksin.

Poliisi on sulkenut tien Kemijärvellä Palojärventien tasoristeysonnettomuuspaikalle 12.12.2018. Paikalla klo 10 aikoihin aamupäivällä olevan poliisin mukaan onnettomuuspaikalle ei pääse kuvaamaan ja alueelle on julistettu lentokielto estämään ilmakuvien ottaminen kauko-ohjattavalla kamerakopterilla.

Poliisin mukaan syynä kuvauskieltoihin on onnettomuustutkinta. Onnettomuus tapahtui viitisen tuntia sitten ja poliisin mukaan tasoristeysturmassa kuolleen kuorma-autonkuljettajan omaisille on saatu tiedotettua onnettomuudesta.

12.12.2018 klo 9:58 Korjattu tapahtumapaikan nimi Kuusivaaraksi.