Teuvalla ja Vimpelissä korkeat rokotekattavuudet

Eteläpohjalaisista kunnista myös Teuvan ja Vimpelin rokotekattavuudet ovat korkeita. Kaikkien kuntien rokotetiedot eivät ole kirjautuneet oikein Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n rekisteriin.

rokotteet

Etelä-Pohjanmaalla myös Teuvalla ja Vimpelissä on korkeat rokotekattavuudet. Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän mukaan MPR-rokotteen on saanut noin 97 prosenttia vuonna 2015 syntyneistä teuvalaisista lapsista. Myös Vimpelissä rokotekattavuus lähentelee sataa, todetaan Järvi-Pohjanmaan perusturvasta.

Yle Pohjanmaa kertoi lauantaina 8.12.2018 nettiartikkelissaan, että Etelä-Pohjanmaalta löytyy alle 90 prosentin rokotekattavuuden kuntia. Artikkeli perustui THL:n kuntakohtaisiin rokotustietoihin. Jutussa esitetyt Teuvan ja Vimpelin rokotekattavuudet eivät pitäneet paikkansa, sillä kaikkien kuntien rokotetiedot eivät ole kirjautuneet oikein THL:n rekisteriin.

THL julkaisi joulukuun alussa kuntakohtaisia tietoja rokotekattavuudesta (siirryt toiseen palveluun). Tiedoista käy ilmi, kuinka suuri osuus vuonna 2015 syntyneistä lapsista on saanut ensimmäisen MPR-rokotteen eri kunnissa. THL:n mukaan kirjaamiseen ja tiedonsiirtoon liittyvien ongelmien vuoksi todelliset rokotuskattavuusluvut voivat olla rokotusrekisterin lukuja korkeampia.