Hyppää sisältöön

Kemin Lumilinnassa seikkaillaan kummitusten kanssa – ympärivuotisesta osasta loihditaan Satulinna

Kemin Mansikkanokalle rakennettu uusi ympärivuotinen lumilinnarakennus on jo harjakorkeudessa. Rakennuksen kylmä tila on tarkoitus avata yleisölle vielä tämän vuoden aikana.

Kemin Matkailun rakennuttama ympärivuotinen lumilinnarakennus valmistuu kovaa vauhtia. Kuva: Risto Koskinen / Yle

Kemin Lumilinnasta löytyy tänä vuonna kaksi teemaa. Ulos tulevasta perinteisestä lumilinnasta rakennetaan Kummituslinna ja uuden ympärivuotisen linnan SnowExperience365 -tilan teemaksi tulee Satulinna.

– Halusimme kontrastia kahden linnan välille, mutta niin, että teemat nivoutuvat yhteen, kertoo Kemin Matkailun toimitusjohtaja Susanna Koutonen.

Molemmissa tiloissa pysytään perinteisen linnateeman äärellä ja aiheet ovat maailmanlaajuisesti tuttuja.

– Kummituslinnassa ei ole tarkoitus säikytellä tai pelotella ihmisiä, vaan teeman alta löytyy paljon hauskoja tarinoita.

– Satulinna puolestaan on ehkä kaikkien niiden prinsessojen, pikkuprinssien ja kuninkaallisten unelmalinna. Se on tarinoiden ja satujen paikka. Niiden joita aina luetaan satukirjoista, hymyilee Koutonen.

Ympärivuotisen linnarakennuksen sisälle tulevaa lunta tykitetään parhaillaan. Kuva: Risto Koskinen / Yle

Kansainvälinen veistäjätiimi saapuu maanantaina

Lumen ja jään taiteen lumilinnatiloihin luo tänäkin talvena kansainvälinen veistäjätiimi. Susanna Koutosen mukaan linnojen sisätilat hahmottuvat tarkemmin ensi viikon aikana, heti veistäjien saavuttua Kemiin.

– Veistäjät saapuvat maanantaina ja silloin istumme alas heidän suunnitelmiensa ja kuviensa kanssa. Veistäjät ovat yleensä itse ammattilaisina katsoneet, mistä kuvista ja hahmoista he saavat tehtyä hienoja, näyttäviä teoksia. Eli haluamme, että heillä saa se taide kukkia heidän tavallaan.

Kemin Matkailun mukaan uuden lumilinnarakennuksen toimintaa varten on käytetty yli 9 kilometriä maalämpöputkea. Kuva: Risto Koskinen / Yle

Perinteistä Lumilinnaa pääsee ihastelemaan 19. tammikuuta - 13. huhtikuuta. Ympärivuotinen SnowExperience -tila avaa ovensa jo aiemmin.

– Tavoitteena on, että ympärivuotisen linnan kylmä osa avataan yleisölle jo tämän vuoden puolella, kertoo Koutonen.

.
.