Esitys jäätelön myynnin rajaamisesta Kuopion kauppatorilla ja satamatorilla kaatui lautakunnassa

Irtojäätelöiden myynnin rajaus torilla vain kaupungin kilpailuttamille jäätelökioskeille ei edennyt.

jäätelö
Jäätelönmyyjä tekee jäätelötötteröä
Yle

Kuopion kaupunkirakennelautakunta on hylännyt esityksen irtojäätelön myynnin rajoittamisesta Kuopion kauppatorilla ja satamatorilla.

Lautakunta hylkäsi päätösesityksen yksimielisesti. Siinä esitettiin, että irtojäätelöitä kuten vaikkapa tuutteja olisi saanut myydä kauppatorilla ja satamatorilla vain niistä viidestä jäätelökojusta, jotka kaupunki vuokraa kilpailutuksella.

Rajoituksella oli tarkoitus turvata kaupungille kojustaan vuokraa maksavien yrittäjien asemaa ja selkeyttää sitä, voiko torille tuoda jäätelömyyntikioskin, kun torilla on kilpailutetut jäätelönmyyntipaikat.

Esitys oli lähtöisin Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistykseltä, joka hallinnoi kauppatoria ja satamatoria. Yhdistyksen toiminnanjohtajan Tilla Martikaisen mukaan toimijoiden kanssa on keskusteltu jäätelön myynnistä, eikä uusi sääntö muuttaisi käytäntöjä.

– Nyt kahviloilla on saanut olla jäätelö osana tuotetta, kuten lettua tai vohvelia. Tavallaan se on se käytäntö, joten nyt on menetelty, nyt se haluttaisiin saada torisääntöön jotta se olisi linjattu ja yleisesti hyväksytty tapa toimia.

Martikaisen mukaan jäätelönmyyntipaikkojen kilpailutus on suuremmissa kaupungeissa yleinen käytäntö. Kuopion jäätelönmyyntipaikkojen kilpailutus seuraavaksi neljäksi vuodeksi on käynnissä. Sopimuksen saavat yrittäjät ovat tiedossa alkuvuodesta.

Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys saa jäätelökioskien vuokratulot. Martikaisen mukaan yhdistys rahoittaa torilta saaduilla tuloilla torilla järjestettävät tapahtumat.

Savon Sanomien mukaan (siirryt toiseen palveluun)yrittäjät ovat tarjonneet jäätelönmyyntipaikasta noin 10 000 – 20 000 euroa vuodessa.