Oulun kaupunki ei puutu opettajien saamiin lahjoihin oppilailta

Espoossa monet koulut ovat lähettäneet vanhemmille Wilma-viestin, jossa kerrottiin, että opettajille ei tule hankkia kalliita lahjoja.

Oulu
Lahjarasia.
Heli Kaski / Yle

Oulun kaupungilla ei ole ollut tarvetta puuttua siihen, minkälaisia lahjoja oppilaat ja näiden perheet antavat opettajille. Oulun kaupungin perusopetus- ja nuorisojohtaja Marjut Nurmivuori sanoo, että kalliit lahjat opettajille eivät ole olleet Oulussa puheenaiheena, eikä hän tunnista ilmiötä, jossa opetushenkilöstö olisi saanut kalliita lahjoja oppilailta tai näiden perheiltä.

Sen sijaan Espoossa monet koulut ovat lähettäneet vanhemmille Wilma-viestin, jossa kerrottiin, että opettajille ei tule hankkia kalliita lahjoja. Rahan tai lahjakortin vastaanottaminen on viestin mukaan kielletty kokonaan. Kehotus perustuu kaupungin laatimiin virkamiehiä koskeviin vieraanvaraisuusohjeistuksiin.

Espoon sivistystoimen johtaja kommentoi Ylelle aiemmin tällä viikolla, ettei ole suotavaa että virkatehtäviä hoitaville opettajille annetaan erityisen suuria lahjoja, koska Se saattaa vääristää virkamiehen arvostelukykyä.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Mitä sinä haluat tietää? Kysy, me selvitämme! (siirryt toiseen palveluun)