Hyppää sisältöön

Oulussa ilmennyt uusi epäilty seksuaalirikos ei liity aikaisempiin epäilyihin, erottava tekijä ainakin some

Poliisi ei tässä vaihessa tiedota asiasta enempää tapauksen arkaluontoisuuden vuoksi.

Kuva: Tiina Jutila / Yle

Oulun poliisi tutkii alaikäiseen kohdistunutta epäiltyä seksuaalirikosta. Asiasta kertoi ensin Ilta-Sanomat (siirryt toiseen palveluun) ja Kaleva (siirryt toiseen palveluun).

Rikoskomisario Eveliina Karjalainen ei kommentoi epäillyn tekijän kansalaisuutta. Poliisi on vaitonainen myös uhrin kansallisuudesta. Hän kuitenkin vahvistaa sen, että kyseinen tapaus ei liity kolmeen muuhun epäiltyyn seksuaalirikostapaukseen, joissa kaikissa epäillyn teon uhri on alle 15-vuotias tyttö. Näissä kolmessa tapauksessa tekijät ovat tulleet Suomeen kiintiöpakolaisina tai turvapaikanhakijoina.

Nyt julki tulleessa tapauksessa on ainakin se ero aikaisempiin seksuaalirikosvyyhteihin, että epäilty tekijä ei ole ottanut alaikäiseen uhriin yhteyttä sosiaalisen median kautta. Oulun poliisi antoi aikaisempiin tapauksiin liittyen varoituksen ja poliisi kehotti erityisesti nuoria tyttöjä ja nuorten vanhempia tarkkaavaisuuteen sosiaalisessa mediassa.

Karjalainen ei kommentoi sitä, tunsivatko uhri ja epäilty tekijä toisensa. Poliisi ei tässä vaihessa tiedota asiasta enempää tapauksen arkaluontoisuuden vuoksi.