Hyppää sisältöön

Rakennuslupahakemus jätetään jo tammikuussa: Tampereelle tulossa jopa sataan metriin kohoavia tornitaloja

Pohjoiskannen suunnittelija on valittu.

Kuva: Jussi Mansikka / Yle

Tampereen Kannen uusi alue etenee vauhdilla. Tampereen keskustaan rautateiden päälle nousee suuri viihdeareena ja asumis- ja liike-elämän keskus.

Nyt pohjoiskannen tornitalojen ja kansirakenteen suunnittelijaksi on valittu A-Insinöörit.

Kannen päälle tulee jopa sataan metriin kohoavia tornitaloja, kertoo SRV nettisivuillaan. Toteutuessaan tornitalot ovat korkeimmillaan jopa korkeampia kuin Tampereen keskustan hotelli Torni.

– Pohjoiskannen osalta lupasuunnitteluvaihe on erittäin lyhyt ja intensiivinen, sillä rakennuslupahakemus on tarkoitus jättää jo tammikuussa 2019, sanoo hankejohtaja Henrik Eklund SRV:ltä.

Hankkeen kustannusarvio on noin 200 miljoonaa euroa. Hankkeen rakennuttaja SRV valmistelee pohjoiskannen lopullisen investointi- ja rakentamispäätöksen ensi vuoden aikana.

Keskustaan rakentuva uusi alue sai lokakuussa nimekseen Tampereen Kansi. Hankkeeseen kuuluu useita tornitaloja ja monitoimiareena. Tornitaloihin sijoittuu asuntoja ja toimitilaa. Kansi ja ensimmäiset talot valmistuvat vuonna 2021. Koko kokonaisuuden arvioidaan valmistuvan vuonna 2024.

Eteläkannen rakentaminen on jo käynnissä. Monitoimiareena tulee eteläkannen päälle.

Lue lisää:

Tampereella on käynnissä Suomessa ainutlaatuinen rakennustyömaa – ratapihan päällä tehdään töitä minuuttiaikataululla öisinkin

Video kertoo Tampereelle vihdoin rakennettavan areenan yllättävät vaiheet – Kalervo Kummolalla ja Epuilla ollut sormensa pelissä