Pelkosenniemi: Ei yhteistä kunnanjohtajaa – ainakaan vielä

Pelkosenniemen kunnanhallitus esittää, että Pelkosenniemelle haetaan oma kunnanjohtaja neljän vuoden määräajaksi.

kunnanjohtajat
Pelkosenniemen kunnanvirasto
Pelkosenniemelle valitaan oma kunnanjohtaja neljäksi vuodeksi, jos esitys menee läpi.Sauli Antikainen / Yle

Pelkosenniemen ja Savukosken yhteinen kunnanjohtaja ei näytä toteutuvan ainakaan lähitulevaisuudessa.

Pelkosenniemen kunnanhallitus esittää yksimielisesti, että Pelkosenniemelle haetaan oma kunnanjohtaja neljän vuoden määräajaksi. Määraikaisuutta perustellaan sote- ja maakuntauudistuksella.

Virka laitettaisiin auki ensi viikolla ja hakuaika päättyisi heti loppiaisen jälkeen 7. tammikuuta. Virassa olisi kuuden kuukauden koeaika.

Lisäksi kunnanhallitus esittää, että Pelkosenniemen ja Savukosken yhteisen kunnanjohtajan viran perustamiseen palataan sote- ja maakuntauudistuksen tultua voimaan.

Pelkosenniemen kunnanvaltuusto päättää asiasta ensi viikolla.

Savukoski päättää seuraavaksi

Savukosken kunnanhallitus käsittelee yhteisen kunnanjohtajan viran perustamista torstaina ja valtuusto päättää siitä niin ikään ensi viikolla.

Pelkosenniemi ja Savukoski selvittivät hiljattain yhteisen kunnanjohtajan viran perustamista. Selvitysmies Olli-Pekka Salminen raportoi selvityksestään kuntien päättäjille ja virkamiehille maanantaina 10.12. Savukoskella pidetyssä iltakoulussa. Salmisen raportista käy ilmi muun muassa, että yhteisen kunnanjohtajan viran perustaminen on mahdollista, mutta ajankäytössä tulisi pulmia.

Salminen huomauttaa että kahden kunnan johtajalla menisi enemmän aikaa hallintoon mutta jäisi vähemmän aikaa esimerkiksi yritysten ja kuntalaisten tapaamisiin.

Tiettävästi Suomessa ei ole tällä hetkellä lainkaan kahden tai useamman kunnan yhteistä kunnanjohtajaa.