Hyppää sisältöön

Aurinkosähkölle on tilausta Satakunnassa – olosuhteet ovat rannikolla otolliset

Raumalle avattiin äskettäin iso aurinkovoimala meriteollisuuspuistoon sataman yhteyteen.

Naps Solar Systems Oy:n toimitusjohtaja Jussi Ojanen on ylpeä Raumalle asennetusta aurinkovoimalasta. Kuva: Juuso Kuusisto / Yle

Aurinkovoimaloita rakentavan Naps Solar Systems Oy:n toimitusjohtaja Jussi Ojanen sanoo, että Satakunta on olosuhteiltaan otollista aluetta aurinkoenergialle.

– Täällä toimii paljon yrityksiä, joilla on sopivia kohteita, joten uskon, että tänne tulee vielä lisää isomman kokoluokan voimaloita.

– Yleensä mitä etelämpänä ollaan, sitä paremmat olosuhteet ovat. Rannikollla on myös hyviä paikkoja, koska pilvisyys on keskimääräistä vähäisempää kuin muualla maassa.

Raumalla Seaside Industry Parkin aurinkovoimalassa on 1 800 paneelia. Kuva: Juuso Kuusisto / Yle

Naps Solar Systems toteutti Raumalle avatun uuden aurinkovoimalan telakka-alueelle raskaan suurteollisuuden puistoon. Yritys on toiminut alalla jo neljän vuosikymmenen ajan. Toimitusjohtaja Ojanen sanoo, että aurinkosähköstä on viime vuosina tullut kannattavaa, eikä se ole enää pelkästään vastuullisuusinvestointia.

– Vaikka aurinkosähkön osuus koko maan sähköntuotannosta pysyy edelleen kohtalaisen pienenä, yksittäisissä kohteissa sen osuus voi nousta 10 - 20 prosenttiin sähkön kokonaiskulutuksesta.

.
.