1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ilotulitukset

Palautevyöry vaikutti: Hotelli vaihtaa ilotulitteet hiljaisemmiksi Rovaniemellä

Kun hotelli ilmoitti ilotulituksista etukäteen Facebook-sivuillaan viime sunnuntaina, se sai kymmeniä ilotulituksia moittivia kommentteja.

ilotulitukset
ilotulitus
Arkistokuva ilotulituksesta.AOP

Hotelliketju Lapland Hotels lupaa käyttää aiempaa hiljaisempia ja vaatimattomampia ilotulitteita Rovaniemen Ounasvaaralla. Toimitusjohtaja Ari Vuorentausta sanoo Sky Hotel Ounasvaaran Facebook-sivulla, että Ounasvaaran hotellilla siirrytään käyttämään ilotulitteita, joiden äänenvoimakkuus on aiempaa pienempi.

– Olemme etsineet vaihtoehtoja ja keskustelleet asiakkaamme kanssa aiheesta. Siirrymme nyt toisentyyppiseen ja huomattavasti pienimuotoisempaan ilotulitukseen. Meluhaitan pystymme poistamaan näin käytännössä kokonaan. 30 metrin päässä dB-arvo jää alle 65, joka vastaa puheen voimakkuutta, Vuorentausta kirjoittaa.

Toimitusjohtajan mukaan ilotulitteiden roskat jäävät myös laukaisupaikan lähelle ja ne siivotaan heti pois.

Ilotulitukset kuuluvat Lapland Hotelsin brittiasiakkaiden jouluohjelmaan. Ilotulituksia on ollut aikaisempina vuosinakin lähistöllä olevissa tilausravintoloissa, mutta paikka siirtyi nyt Ounasvaaran hotellille.

Facebookissa nousi äläkkä

– Ilotulitukset kuuluvat sovittuun jouluohjelmaan aiempien vuosien mukaisesti ja ovat olleet asiakkaamme matkakuvauksissa ja lomasisällössä. Näin joudumme ottamaan huomioon myös kansainvälisten asiakkaidemme kuluttajasuojan päätöksissämme. Lomakuvauksissa olevan elementin poisjättäminen luo aina perustan korvausvaateille, Vuorentausta taustoittaa.

Kun Sky Hotel Ounasvaara ilmoitti ilotulituksista etukäteen Facebook-sivuillaan viime sunnuntaina, se sai kymmeniä ilotulituksia moittivia kommentteja.

Rovaniemen lisäksi raketteja ammutaan brittituristien iloksi ainakin Enontekiön Hetassa ja Kittilän Levillä pari kertaa viikossa.

Lue seuraavaksi