1. yle.fi
  2. Uutiset

Katso video: Ranskan poliisin operaatio päättyi Neudorfin kaupunginosassa Strasbourgissa tuloksettomana – epäiltyä etsitään edelleen 700 poliisin voimin

Viranomaiset eivät ole vahvistaneet, liittyikö operaatio Strasbourgissa tiistaina tapahtuneeseen terroritekoon. Poliisi on pidättänyt viidennen ihmisen kuulusteluja varten.

Ranska
Strasbourgin Neudorfissa poliisioperaatio
Strasbourgin Neudorfissa poliisioperaatio

Ranskan poliisilla oli alkuillasta operaatio Neudorfin kaupunginosassa Strasbourgissa. Paikalla oli myös Ranskan poliisin erikoisjoukko Raid.

AP kertoo, että operaatio päättyi tuloksettomana. Viranomaiset eivät ole vahvistaneet, liittyikö operaatio kaupungissa tiistaina tapahtuneeseen terroritekoon. Myös muualla kaupungissa on ollut torstaina poliisin operaatioita.

Uutistoimisto AFP kertoo, että poliisi on pidättänyt torstaina viidennen ihmisen kuulusteluja varten. Aiemmin poliisi ottanut kiinni epäillyn vanhemmat ja kaksi veljeä.

Kymmenet poliisit eristivät alueen Pohjois-Strasbourgissa, missä asemies on viimeksi nähty.

Poliisi partioi Neudorfin kaupunginosassa Strasbourgissa, Ranskassa.
Poliisi partioi Neudorfin kaupunginosassa tänään Strasbourgissa, Ranskassa.Ronald Wittek / EPA

– Poliisi tekee etsintöjä Neudorfin Rue dÉpinal -kadulla samassa paikassa, johon taksi jätti hänet (epäillyn) tiistai-iltana, Parisien-lehden toimittaja twiittaa paikan päältä.

Tiistain terroriteosta epäilty on Strasbourgissa syntynyt 29-vuotias mies. Ampuminen tapahtui illalla noin kello kahdeksan lähellä suosittua joulutoria Strasbourgin vanhassa kaupungissa, joka on saarella.

Ampumisessa kuoli kolme ihmistä ja lisäksi yksi haavoittuneista on julistettu aivokuolleeksi. Loukkaantuneita on toistakymmentä.

Epäiltyä etsitään edelleen yli 700 poliisin voimin. Ranskan terrorismihälytys on nostettu korkeimmalle tasolle ja hallitus vetoaakin viime viikkoina hallitusta vastustaviin protesteihin osallistuneisiin, jotta he jättäisivät mielenosoitukset tulevana viikonloppuna väliin.

Lue myös:

Yle seurasi: Epäillyn ensimmäinen rikostuomio 13-vuotiaana, huhut toisesta ammuskelusta kumottiin – katso erikoislähetys: "Tunnelma on surullinen ja hiljainen"

Suomalaistoimittajat näkivät Strasbourgin ammuskelun uhrin kuoleman: "Häntä yritettiin elvyttää ravintolan eteisessä"

Strasbourgissa lukittuja ovia ja tiukkaa valvontaa – mepit jäivät lukkojen taakse EU-parlamentissa

Lähteet: AFP, STT

Lue seuraavaksi