Kaupungintalon edustatorille tulee taidetta – muikkuparvi nousee poliisitalon eteen

taide
Poliisin muikut -taideteoksen havainnekuvassa metalliset muikut ovat sijoitettuna Villimiehenkadulle ja poliisilaitoksen ovilipan päälle.
Valtion taideteostoimikunta

Lappeenrannan kansalaistorin reunaan Villimiehenkadulle tulee taideteos. Valtion taideteostoimikunta järjesti taidekilpailun Lappeenrannan kaupungin ja Senaatti-kiinteistöjen kanssa.

Kilpailun voitti kaksi teosta Pekka ja Teija Isorättyä Poliisin muikut -teos ja Tiia Heinosen ja Julia Kukkosen Halki kesyttömän maan -teos.

Kansalaistorin reunaan päätettiin toteuttaa taideteoksista toinen, Poliisin muikut.

– Poliisin muikuissa on hieno humoristinen, symbolinen ote. Se vaikutti hyvin varmalta ja valmiilta idealta, joka piti sisällään kehittämispotentiaalin, sanoo kilpailutoimikunnan puheenjohtaja arkkitehti Jari Auer.

Poliisin muikut koostuu kymmenestä muikkuveistoksesta, jotka sijoitellaan Poliisitalolta kaupungintalon edustatorille päin uivaksi muikkuparveksi.

– Nämä ovat teräsrenkaista koottuja kalaveistoksia. Ne uiskentelevat siinä kadulla ja osa nousee rakennusten seinille ja lippakatosten päälle, kuvailee taiteilija Pekka Isorättyä teosta.

Muikkuparvi on tarkoitus saada paikoilleen vuoden kuluttua eli vuoden 2019 lopussa.