Hämeenlinnan seurakuntayhtymä rakentaa kaksi uutta ja remontoi yhden vanhan seurakuntatalon

Keväällä 2017 laadittu kiinteistöstrategia on nytkähtänyt eteenpäin Hämeenlinnan seurakuntayhtymän koneistossa kolmen hankkeen osalta.

Hämeenlinna
Läheltä
Yle

Hämeenlinnan seurakuntayhtymä alkaa suunnitella uutta seurakuntataloa sekä Poltinaholle että Lammille.

Suunnitelmien mukaan Poltinahon vanha kiinteistö puretaan ja sen tilalle rakennetaan uusi. Samalla Hämeenlinna-Vanajan seurakunta luopuu Rauhankadun keskusseurakuntatalosta, koska Rauhankadun toiminnat voidaan yhdistää saman katon alle Poltinaholle.

Lammilla suunnitelmat ovat samankaltaiset kuin Poltinaholla eli uusi seurakuntatalo rakennetaan vanhan paikalle. Lammin vanha pappila voidaan seurakuntayhtymän yhteisen kirkkovaltuuston mukaan purkaa, kun uusi seurakuntatalo on valmis ja seurakunnan päiväkerhot ovat saaneet sieltä uudet tilat.

Hätilän seurakuntatalo remontoidaan?

Hämeenlinnan seurakuntayhtymällä on myös haluja kunnostaa Hätilän seurakuntatalo. Rakennuksesta teetetään mahdollisimman nopealla aikataululla kunnostussuunnitelma ennen korjauspäätöstä. Rakennus on ollut suljettuna pitkään kosteusongelmien takia.

Museoviraston mukaan Hätilän seurakuntatalo on säilytettävä. Myös Hämeenlinnan kaupungin edustajien mukaan kiinteistöllä on arvokasta kaupunkikuvallista merkitystä.