Rajaton taide-elämys: Kajaanin uudistettu taidemuseo on esteetön monella tapaa

Remontin jälkeen Kajaanin taidemuseossa pääsee kulkemaan myös hissillä.

Urho Kähkösen taideteos "Karkkimaailma" on esillä Kajaanin taidemuseossa helmikuun alkuun saakka. Kuva: Mimmi Nietula / Yle

Kuhmolaisen taiteilijan Urho Kähkösen Kuin kukkiva oksa -näyttely avaa uudistuneen Kajaanin taidemuseon. Taidemuseo on ollut remontin vuoksi suljettuna syyskuun alusta.

– Meillä on linjattu, että näin vuoden vaihteessa täällä olisi Kainuussa asuvan ja työskentelevän taiteilijan töitä, sanoo museonjohtaja Pirjo Immonen.

Urho Kähkösen näyttelyssä voi ihastella useampaa valo aiheista teosta. Kuva: Mimmi Nietula / Yle

Remontissa museorakennukseen asennettu hissi parantaa museon esteettömyyttä ja mahdollistaa liikuntaesteisille ja -rajoitteisille museon näyttelyihin tutustumisen.

– Olemme monella tavalla esteetön taidemuseo, sillä näyttelymme ovat ilmaisia. Siitä syystä ihmiset ovat käyneet useasti täällä piipahtamassa esimerkiksi kauppareissulla, kertoo Immonen.

Urko Kähkönen toteutti värikkäät taidemaalaukset yhteisöllisesti muun muassa mielenterveyskuntoutujien kanssa. Kuva: Mimmi Nietula/Yle

Kähkösen Kuin Kukkiva oksa -näyttely hahmottaa ihmisen elämään ja ihmisyyteen liittyviä kysymyksiä ja vastuuta. Teoksissa tarkastellaan läsnäolon ja muistojen sekä niiden katoavaisuuden teemoja.

Näyttely avautuu sunnuntaina 16. joulukuuta ja on esillä 3. helmikuuta 2019 asti.