Perussuomalaisten haluama välikysymys Suomen turvallisuustilanteesta ei toteudu – Meri: "Ilmeisesti muiden mielestä kaikki on hyvin"

Perussuomalaiset kutsui viime viikolla muut oppositiopuolueet valmistelemaan välikysymystä Suomen turvallisuustilanteesta.

välikysymykset
Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri kommentoi asiaa lehdistölle perussuomalaisten eduskuntaryhmän kokouksen jälkeen Helsingissä 3. lokakuuta.
Leena MeriEmmi Korhonen / Lehtikuva

Yksikään muu oppositiopuolue ei lähde mukaan perussuomalaisten valmistelemaan välikysymykseen. Perussuomalaiset tiedotti asiasta perjantaina.

Yhteistyöstä kieltäytyminen tarkoittaa sitä, että välikysymystä ei synny eikä se siten päädy eduskunnan keskusteluun ja äänestykseen. Välikysymyksellä mitataan hallituksen luottamus eduskunnassa.

Perussuomalaiset kutsui viime viikolla muut oppositiopuolueet valmistelemaan välikysymystä Suomen turvallisuustilanteesta.

Perussuomalaiset tarvitsi välikysymykseen muiden oppositiopuolueiden tukea, koska välikysymyksen tekemiseen tarvitaan vähintään 20 kansanedustajaa. Perussuomalaisten eduskuntaryhmässä on 17 kansanedustajaa.

Perussuomalaisten lisäksi oppositiossa istuvat SDP, vihreät, vasemmistoliitto, kristillisdemokraatit ja RKP.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri sanoo olevansa tyrmistynyt puolueiden päätöksestä.

– Ilmeisesti muiden mielestä kaikki on hyvin. Esimerkiksi tuhannet ja taas tuhannet laittomasti maassa olevat eivät muiden mielestä aiheuta turvallisuusuhkaa saati muut raiskausrikosten kärjessä keikkuvat haittamaahanmuuton kautta Suomeen tulleet, Meri toteaa tiedotteessa.

Perussuomalaiset on arvostellut hallitusta huonosta turvapaikkapolitiikan hoitamisesta, jossa on puolueen mukaan vaarannettu yhteiskuntarauha.

Perussuomalaisten mukaan esimerkiksi Turun terrorismitapauksen jälkeen hallitus lupasi tiukentaa turvapaikanhakijoiden säilöönottoa ja turvata kansalaisia, mutta mitään konkreettista ei ole tehty.

Välikysymyskutsun pontimena olivat myös hiljattain Oulussa paljastuneet epäillyt raiskaus- ja hyväksikäyttötapaukset.

Lue myös:

Perussuomalaiset kutsuu opposition tekemään välikysymystä turvallisuustilanteesta

Uhrin läheiset auttoivat nappaamaan Oulun Tuiran seksuaalirikoksista epäillyn – myös sosiaalista mediaa hyödynnettiin

Yle selvitti: Tällaisia ovat Oulun seksuaalirikoksista epäillyt