Kuopiossa ravintolat myyvät ulos vain yksittäisiä olutpulloja viikoittain

Yleensä ostajia kiinnostavat pienpanimoiden oluet.

Kuopio
Olutteollisuuden trendejä ennustettiin tällä viikolla Brysselissä pidetyillä alan messuilla.
AOP

Kuopiolaiset ravintolat myyvät ulos vain yksittäisiä pulloja alkoholia. Ulosmyyntiä on kaupungissa vain muutamissa ravintoloissa, eikä niissä tehdä kauppaa edes joka viikko.

Luvan hakeneet ravintolat ovat voineet myydä maaliskuusta alkaen alle 5,5 prosenttisia alkoholijuomia ulos samoilla aikarajoituksilla kuin marketitkin. Ale Pupi ei ole ulosmyynyt talviaikaan juurikaan olutta tai siideriä. Introssa ja B&J Livingroomissa myynti ei myöskään ole päivittäistä.

B&J Livingroomin yrittäjä Benjamin Lahnalampi sanoo, että asiakkaat eivät ole tottuneet käytäntöön.

– Myymme 0–20 pulloa viikossa.

– Talvella menekki ei ole juuri mitään, arvioi Ale Pupin ravintolapäällikkö Anu Hämäläinen.

Syyksi ravintolat arvioivat sen, että ihmiset eivät ole tottuneet palveluun. Yleensä ulosmyydään pienpanimoiden tuotteita, joita ei saa kaupasta tai Alkosta.

– Suurin osa asiakkaista luuli aiemmin, että yökerhosta voi ostaa lähtiessä skumppapullon jatkoille, kuvailee Intro Socialin ravintolapäällikkö Olli Sallinen.

Ravintolat voivat myydä ulos alkoholia kello 21 saakka.

Lue lisää:

Alkoholin ulosmyynti ei ole ollutkaan hittituote: "Pulloakaan ei ole myyty", kertoo ravintoloitsija