1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Operaatio lumihiutale

Autoliiton Operaatio Lumihiutale käynnistyy 50. kertaa

Vapaaehtoiset auttavat tiellä pulaan joutuneita.

Operaatio lumihiutale
Operaatio Lumihiutale Tampereella
Operaatio Lumihiutale TampereellaKai Pohjanen / Yle

Autoliiton perinteinen joulunajan tiepalvelutempaus Operaatio Lumihiutale käynnistyy lauantaina 50. kertaa. Päivystystä on järjestetty vuodesta 1969 lähtien.

Vapaaehtoiset tiepalvelupäivystäjät ovat operaation aikana lähtövalmiudessa auttamaan tien päälle pulaan joutuneita. Valtakunnalliset yhteislähdöt käynnistävät Operaatio Lumihiutaleen lauantaina ja tehostettu päivystys jatkuu 1. tammikuuta saakka.

Etelä-Suomen yhteislähtö järjestetään Helsingin kauppatorilta kello 10–12 ja Pohjois-Suomen yhteislähtö Kemin torilta kello 12–13.

Tyypillisiä avustustehtäviä joulunaikaan ovat ovien avaukset avainten jäätyä sisälle autoon, renkaan vaihdot ja polttoaineen viennit.

– Kun ennen avattu konepelti oli merkkinä avuntarpeesta partioivalle tiepalvelumiehelle, nykyään tiepalvelumies päivystää pääasiassa kotona ja apu tilataan puhelimella täsmällisesti sinne, missä sitä tarvitaan, sanoo Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen tiedotteessa.

Autoliitto kehottaa pyytämään arvion avustuskustannuksista palvelua tilattaessa suoraan joko tiepalvelupäivystäjältä tai hinausyritykseltä.

Lue seuraavaksi