Expressen: Yksi Pohjoismaiden etsityimmistä rikollisista on otettu kiinni Orimattilassa

Kiinniotto tapahtui pohjoismaisen poliisiyhteistyön avulla.

rikolliset
Keskusrikospoliisin julkaisemat kuvat etsintäkuulutetuista.
Poliisi kaipaa vihjeitä seuraavista etsityimmistä henkilöistä. Etsintäkuulutetut ylhäältä vasemmalta lukien Jani Kellokumpu, Kalev Eeskivi, Svetlana Hytti, Erkki Linho, Arman Alinko, Ammar Muhamad, Aram Kohnepushi ja Israr Ali.Keskusrikospoliisi

Suomen poliisi on pidättänyt Ruotsin etsityimmän miehen, Jani Kellokummun. Hänet on otettu kiinni Orimattilassa Päijät-Hämeessä, kertoo ruotsalainen Expressen (siirryt toiseen palveluun). Pidätyksestä kirjoittaa myös Aftonbladet (siirryt toiseen palveluun), mutta nimettömänä.

37-vuotias Kellokumpu saatiin kiinni hurjan takaa-ajon jälkeen perjantai-iltana. STT:n mukaan mies lähti ensin autolla pakoon poliisia ja juoksi sitten metsään.

Mies on ollut myös yksi Suomen etsityimpiä henkilöitä. Hänet etsintäkuulutettiin ruotsalaisen viranomaisen laatiman eurooppalaisen pidätysmääräyksen perusteella. Kiinniotto tapahtui pohjoismaisen poliisiyhteistyön tuloksena.

Ruotsin poliisi ilmaisi olevansa erittäin tyytyväinen kiinniotosta. Kellokummun tiedetään tappaneen yhden henkilön ja tällä kertaa häntä epäillään muun muassa törkeästä kuolemantuottamuksesta Pohjois-Ruotsissa.

Poliisi on jo aiemmin kertonut, että mies saattaa oleskella Suomessa. Ruotsin poliisin mukaan hän on oleskellut sekä Pohjois-Ruotsissa että Suomessa.

Expressen julkaisi jo aiemmin tässä kuussa etsityimpien miesten listauksen (siirryt toiseen palveluun). Osasta miehistä julkaistiin myös kuvat, Jani Kellokumpu oli heidän joukossaan.

Lue myös:

KRP:n etsintäkuuluttamista kolme saatu kiinni – KRP pyytää lisää vihjeitä yleisöltä

Aftonbladet: En av Sverigesmest jagade män gripen efter biljakt (siirryt toiseen palveluun)

Expressen: JaniKellokumpu har gripits av polis i Finland (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: STT