1. yle.fi
  2. Uutiset

Autojen rekisteröintipalvelu toimii taas, osa Trafin verkkopalveluista avattiin

Trafin sivuilla oli lauantaina vain maltillisesti kävijöitä.

verkkopalvelut
Uusia autoja vantaalaisessa autoliikkeessä.
Auton omistajanvaihdos jouduttiin tekemään vanhaan tapaan katsastuskonttorilla tällä viikolla, koska Trafi sulki verkkopalvelunsa. Kaikkia uusia autoja ei myöskään voitu luovuttaa asiakkaille.Sasha Silvala / Yle

Vahvaan tunnistautumiseen perustuvat Trafin sähköiset asiointipalvelut avattiin uudelleen lauantaiaamuna. Kaikki viraston verkkopalvelut jouduttiin sulkemaan viime sunnuntaina, kun oli käynyt ilmi, että kuluttajatiedot-verkkopalvelu saattoi uhata ihmisten tietosuojaa.

Lauantaina käyttöön palautettiin vahvan tunnistautumisen takana olevat palvelut eli esimerkiksi ajokorttipalvelut, ajoneuvoverotuksen palvelut ja ajoneuvojen rekisteröintipalvelut.

Trafin ongelmat vaikeuttivat etenkin autokauppaa, ja lauantaina ihmiset käyttivätkin eniten juuri autojen rekisteröintiin liittyviä palveluja.

– Kävijöitä on itse asiassa ollut aika maltillisesti, eikä meille ole tullut ilmoituksia mistään ongelmista, Trafin viestintäjohtaja Marjo Jäppinen sanoo.

Kuluttajatietopalveluiden turvallisuutta selvitetään vielä

Kuluttajatietopalvelut, joista kohu Trafin ympärillä sai alkunsa, pysyvät kuitenkin yhä kiinni. Liikenne- ja viestintäministeriön mukaan vielä ei ole tietoa siitä, milloin ne avataan taas yleisölle.

Trafin pääjohtaja Mia Nykopp irtisanoutui jupakan vuoksi tehtävästään torstaina. Lisäksi eduskunnan apulaisoikeusasiamies on ottanut asian käsittelyynsä.

Lue lisää:

Analyysi: Trafi-kohun suurin syy on se, että koko Suomi on toivottoman löperö

Lue seuraavaksi