Varoitus etelärannikon autoilijoille ja jalankulkijoille: mereltä tullut tihkusade tekee tienpintaan hyvin ohuen ja liukkaan kerroksen

Tiet ovat liukkaita ainakin aamupäivän ajan, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta.

sää
tuulilasi ja ratti
Esko Jämsä / AOP

Autoilijoita ja jalankulkijoita varoitetaan liukkaista keleistä maan etelärannikolla Uudellamaalla ja Kymenlaaksossa. Liikennesään sekä jalankulkusään varoitukset ovat voimassa molemmissa maakunnissa, kertoo Ilmatieteen laitos.

– Siellä on tuollaista jäätävää tihkusadetta tullut mereltä, rannikolla on liukasta sen takia aamupäivän ajan. Kun heikkoa tihkusadetta tulee kylmälle pinnalle, siihen tulee sellainen hyvin liukas, ohut kerros, kertoo päivystävä meteorologi Elina Laakso.

Myös Liikennevirasto varoittaa, että jäätävä sumu ja sade haittaavat liikennettä Uudellamaalla ja Kymenlaaksossa ja tekevät teistä liukkaita.

Lämpötila pysyy pääkaupunkiseudulla miinuksen puolella nollan tuntumassa koko päivän. Kymenlaaksossa lämpötilat ovat hieman matalampia. Kotkassa ja Kouvolassa pakkasasteita koetaan päivän mittaan 3-7.

Sää on viime päivien tapaan tänään suurimmassa osassa maata pilvinen ja poutainen. Illalla ja yötä kohden maan länsiosiin saapuu lumisateita.