Kolmikymppinen nainen pahoinpideltiin hengiltä Savonlinnassa kesällä – miesystävä tänään tuomiolla

Mies kiistää tappaneensa, mutta myöntää piilottaneensa ruumiin metsäkuoppaan.

henkirikokset
Etelä-Savon käräjäoikeus
Inka Hannonen / Yle

Käräjäoikeus antaa tänään tuomion Savonlinnassa kesällä kadonneen naisen henkirikosjutussa.

Kolmikymppinen nainen katosi heinäkuussa syntymäpäiväjuhlien jälkeen, ja poliisi alkoi nopeasti epäillä henkirikosta. Pian poliisi pidätti naisen kanssa seurustelleen miehen, jolle vaaditaan nyt vankeusrangaistusta taposta ja hautarauhan rikkomisesta.

Syyttäjän mukaan mies tappoi naisen asuntonsa kylpyhuoneessa juhlista lähtemisen jälkeen pahoinpitelemällä tätä.

Ilta-Sanomien ja MTV:n uutisten mukaan nainen oli kuollessaan raskaana: hän odotti syytetyn lasta, ja epäiltyä rikosta edelsi riita edellisistä kumppaneista.

– (Syytetty) on kohdistanut (uhriin) voimakasta ja määrällisesti runsasta väkivaltaa, joka on kohdistunut pääasiassa uhrin päähän, syyttäjä sanoo syytekirjelmässä.

Ruumis löytyi parinsadan kilometrin päästä

Mies on tunnustanut muun muassa lyöneensä naisystäväänsä kolmesti nyrkillä kasvoihin ja piilottaneensa ruumiin metsään kaivamaansa kuoppaan. Hän on kiistänyt syyllistyneensä tappoon tai hautarauhan rikkomiseen.

Jos miestä ei tuomita taposta, syyttäjä vaatii hänelle toissijaisesti rangaistusta törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Naisen ruumista ehdittiin etsiä viikon verran, kunnes poliisi löysi ruumiin miehen kertoman avulla. Ruumis löydettiin Pohjois-Karjalasta Juuasta, jonne on matkaa Savonlinnasta parisataa kilometriä.