Ratavaurio korjattu – junat liikkuvat jälleen Kemijärven ja Rovaniemen välillä

Rautatie Palojärven kohdalla saatiin kuntoon puoli neljän jälkeen varhain maanantaina.

Kuorma-auto ja tyhjä puutavarajuna törmäsivät 12.12.2018 pimeänä talvi-aamuna Palojärven vartioimattomassa tasoristeyksessä Kemijärvellä. Kuva: Tapani Leisti / Yle

Kemijärven tasoristeysonnettomuudessa syntynyt ratavaurio on saatu korjattua. Liikennevirastosta kerrotaan, että rautatie Palojärven kohdalla saatiin kuntoon puoli neljän jälkeen varhain maanantaina. Junaliikenne Rovaniemen ja Kemijärven välillä palautui normaaliksi maanantaina.

Junaliikenne Rovaniemen ja Kemijärven välillä on ollut keskeytyksissä viime keskiviikosta lähtien. Junat on korvattu tällä välillä linja-autoilla. Kiskoilta suistunut veturi kuljetettiin maanantain vastaisena yönä Rovaniemelle, josta se viedään edelleen Oulun kautta Helsinkiin.

Uutta tietä 400 metriä

Onnettomuuden jälkihoito vaati paljon töitä. Liikenneviraston mukaan veturin nostoa varten paikalle tuotiin kaksi maantienosturia, joita varten oli ensin rakennettava 400 metriä tietä. Veturin kuljettaminen teitä pitkin oli poikkeuksellisen vaativa etenkin talviolosuhteissa.

Veturikuljetuksen pituus oli 34 metriä ja se painoi 182 tonnia. Korkeutta sillä oli 5,6 metriä ja leveyttä 3,5 metriä.

Johtaja Anna Jokela Liikennevirastosta kertoi Twitterissä, että veturi piti viedä maanteitä pitkin, koska sen telit olivat vaurioituneet.

Tavarajuna törmäsi keskiviikkona kuorma-autoon, jolloin veturi ja osa ensimmäisestä vaunusta suistuivat kiskoilta. Kuorma-auton kuljettaja kuoli ja toinen veturinkuljettaja loukkaantui.