1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lyhyet

Mikkelissä viljasiilon työmaalla valmistaudutaan perustusten purkuun

Viljasiilon ja valssimyllyn perustukset puretaan noin viiden metrin syvyydestä saakka.

Lyhyet
Purkukone työn touhussa. Purkukone yltää 43 metrisen siilojen huipulle, jossa se pikku hiljaa nakertaa betonia irti rakennuksesta.
Marraskuussa viljasiilo kuului vielä Mikkelin kaupunkikuvaan.Jarkko Hyttinen

Mikkelissä viljasiilon purkutyömaalla valmistaudutaan maanalaisten perustusten purkamiseen. Tällä viikolla työmaalla tehdään ponttauksia, joilla estetään maan sortuminen teräslevyjen avulla.

Viljasiilon ja valssimyllyn perustukset puretaan noin viiden metrin syvyydestä saakka. Purkamisessa on varottava maan alla olevaa kunnallistekniikkaa kuten sähkö- ja vesilinjoja.

Sää on ollut suosiollinen purkutyömaalle. Näkyvien rakenteiden purkamisessa etuna oli kostea suojasää, koska silloin purkupölyn sitomiseen voitiin käyttää vesisuihkua.

– Nyt kaivamme maan sisään, joten pieni pakkanen kuivattaa maaperää ja helpottaa työtämme, Mikkelin kaupungin kiinteistöjohtaja Jarkko Hyttinen sanoo.

Viljasiilojen näkyvät rakenteet on jo purettu. Purkujäte on ajettu Metsäsairilaan, ja syntynyt beronimurska hyödynnetään Metsäsairilan alueen rakentamiseen.

Viljasiilon purkutöiden on tarkoitus valmistua ensi helmikuussa. Hyttinen kertoo, että keväällä alueella tehdään katualueiden ennallistamistöitä. Ennallistamistöillä ei ole enää vaikutusta liikennejärjestelyihin tai tontin tulevaan rakentamiseen.

Lue seuraavaksi