1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Perussuomalaiset

Perussuomalaiset nostivat kytkintä ilmastoneuvotteluista: "Suomen kunnianhimo kääntyy itsemurhaksi ja hintalappu on posketon"

Puolue julkaisee oman ilmasto-ohjelmansa torstaina.

Perussuomalaiset
Perussuomalaisten viiri.
Jyrki Lyytikkä / Yle

Eduskuntapuolueiden yhteinen ilmastotyöryhmä sai äkkikäänteen, kun perussuomalaiset päättivät irtaantua työryhmän työstä. Syynä on ilmastotoimien hintalappu.

Perussuomalaiset ihmettelee, miksi Suomen pitäisi etsiä kunnianhimoisia keinoja vähentää päästöjä, kun Saksa, Romania, Bulgaria ja Puola saavat jatkaa kivihiilituotantoaan.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen (kesk.) vetämä työryhmä lähti perussuomalaisten poliittisen suunnittelijan Riikka Purran mukaan heti väärille raiteille.

– Suomen kunnianhimo kääntyy itsemurhaksi tilanteessa, jossa päästövähennystemme taso ei riipu siitä, mitä muut tekevät Euroopassa tai muualla maailmassa, Purra toteaa.

Sipilän johtaman työryhmän tavoitteena on etsiä puolueiden yhteisvoimin keinoja ilmastonmuutoksen torjuntaan.

Perussuomalaisten mukaan Suomen kunnianhimoiset tavoitteet johtavat suomalaisen teollisuuden ulosliputukseen.

Hintalappu on Purran mukaan tavalliselle kansalaiselle liian kova.

– Mahtaako ilmastotyöryhmä uskaltaa kertoa vaateensa posketonta hintalappua veronmaksajalle – kaupunkilaiselle, maakunnissa asuvalle, autoilijalle, omakotiasujalle? Mikäli kustannukset kompensoidaan ylimääräisellä tukipaketilla, mistä ihmeestä nämä sadat miljoonat otetaan? Purra kysyy.

Perussuomalaisten ympäristö- ja energiapoliittinen ohjelma julkaistaan torstaina.

Juttua on muokattu kello 16.52: Jutussa luki, että perussuomalaiset marssivat ulos kokouksesta. Muutettu muotoon: irtaantuivat työryhmän työstä.

Lue seuraavaksi