Kuusi yhtiötä tavoittelee Tampereen raitiotien liikennöintiä – mukana myös tukholmalainen firma

Tampereen tulevan raitiotien liikennöinnin kilpailutus on määrä ratkaista huhtikuussa 2019.

raitioliikenne
Punainen ratikka
Idis Design Oy ja Tampereen kaupunki

Tampereen raitiotien liikennöinnistä on kiinnostunut kuusi ehdokasta, tiedottaa Tampereen kaupunki.

Osallistumishakemuksen tarjouskilpailuun jättivät määräaikaan mennessä Ab Stockholms Spårvägar, Go-Ahead Finland Oy, Länsilinjat Oy, Transtech Oy, VR-Yhtymä Oy ja Väinö Paunu Oy.

Ehdokkaat, joiden osallistumishakemukset täyttävät tarjouskilpailun soveltuvuusvaatimukset, valitaan mukaan tarjouskilpailuun.

Jo aiemmin on ollut tiedossa, että myös ruotsalaiset ovat kiinnostuneita hoitamaan Tampereen ratikan liikennöintiä.

Yle kertoi maaliskuussa, että tukholmalaisen raitiovaunujen liikennöitsijän Stockholms Spårvägar -yhtiön tähtäimessä on sekä Tampereen tuleva että Turun mahdollinen raitiovaunuliikenne.

Tampereella tarjouskilpailu käydään neuvottelumenettelynä. Alustavan aikataulun mukaan tarjouskilpailu ratkeaa huhtikuussa 2019.

Raitiotien liikennöinti alkaa teknisellä koeliikenteellä vuonna 2020. Kaupallinen koeliikenne, jossa kuljetetaan myös matkustajia, on tarkoitus aloittaa keväällä 2021. Varsinainen kaupallinen liikenne alkaa myöhemmin vuonna 2021.

Kilpailutettava liikennöinti perustuu palveluallianssisopimukseen. Palveluallianssissa liikennöitsijä ja tilaaja suunnittelevat niin sanotussa kehitysvaiheessa liikennöintiä yhteisellä organisaatiolla.

Liikennöintisopimus on tarkoitus solmia kesällä 2019, ja sen voimassaolo jatkuu vuoteen 2031 asti.