1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lahti

Pikku-Veskulle viritellään vesiurheilutapahtumaa

Seurojen ja yritysten yhteistä vesiurheilutapahtumaa on yritetty saada jalalle aiemminkin. Nyt sen takana on Lahden uimaseura.

Kuva: Yle

Lahteen kaavaillaan uudelleen kesäistä vesiurheilutapahtumaa. Tapahtumaa suunniteltiin pidettäväksi maauimalassa ja Pikku-Veskulla myös viime elokuussa, mutta se peruuntui. Syy peruuntumiseen oli se, että tapahtuma olisi mennyt tappiolle ja yrittäjänä sitä järjestänyt Tommy Rundgren olisi joutunut kantamaan tappiot yksin.

Tapahtumassa esitellään vesiurheilulajeja ja harrastuksia, kuten purjehdusta, sukellusta ja sup-lautailua. Tapahtuma-alue olisi Pikku-Veskulla. Vesijärvessä on tarkoitus järjestää avovesiuinnin viestikilpailu, jossa uitaisiin 4 kertaa 400 metriä.

Ensi kesänä tapahtuman pääjärjestäjä on Rundgrenin luotsaama Lahden uimaseura, ja hänen mukaansa yhteistyötä tehdään aiempaa enemmän muiden vesiurheiluseurojen sekä yritysten kanssa.

Lahden uimaseura hakee Splash Games Water Festivalille avustusta kaupungilta. Rundgren kertoo, ettei summaa ei ole määritelty, ja tapahtuman rahoittamiseksi etsitään myös sponsoreita.

Tavoitteena ei ole tehdä voittoa, mutta kulut pitäisi saada katettua. Niitä Tommy Rundgren arvioi kertyvän 4 000–5 000 euroa.