Raskaat investoinnit ja epäonnistuminen yhteistyötulojen kasvattamisessa ajoivat Eerikkala Golfin vaikeuksiin – hakee yrityssaneeraukseen

Eerikkala Golf Oy ja pelitoiminnoista vastaava Eerikkala Golf ry vakuuttavat, että pelaaminen kentällä jatkuu ensi kesänäkin.

golf
Golfpallo viheriöllä.
Juha Vauhkonen / Yle

Tervossa golfkenttää pyörittävä Eerikkala Golf Oy on jättänyt hakemuksen yrityssaneeraukseen. Yhtiö anoo Pohjois-Savon käräjäoikeudelta pääsyä velkojensa takaisinmaksuohjelmaan.

Eerikkala Golfilla on velkaa noin 1,35 miljoonaa euroa ja yhtiön tämän vuoden liikevaihto on noin 250 000 euroa. Suurimmat velkojat Tervon Osuuspankki ja Tervon Kehitys Oy puoltavat saneerausohjelman hyväksymistä.

Talousvaikeudet johtuvat yhtiön tiedotteen mukaan (siirryt toiseen palveluun) muun muassa isoista investoinneista kentän ja klubitilojen uusimiseen vuosina 2016 ja 2017. Hankkeen kustannukset ylittyivät ennakoidusta muun muassa siksi, että remontti päätettiin tehdä alun perin suunniteltua tasokkaammin.

Eerikkala Golf Oy palkkasi viime keväänä myös uuden toimitusjohtajan tarkoituksenaan kasvattaa yhteistyökumppaneiden ja mainostuottojen määrää. Tässä kuitenkin epäonnistuttiin ja yhtiö irtisanoi toimitusjohtajan syksyllä.

Yhtiö: pelaaminen jatkuu normaalisti ensi kesänäkin

Yhtiö ja kentän pelitoiminnasta vastaava Eerikkala Golf ry vakuuttavat, että pelaaminen kentällä jatkuu ensi kesänä normaalisti. Yhtiö myös uskoo, että pelioikeuksien myynti kasvaa edelleen kaudella 2019.

Tavoitteena on kasvattaa golftoiminnasta saatavia tuottoja. Yhtiö aikoo panostaa kentän kunnon ylläpitämiseen ja golfklubin palveluihin. Gofkenttä kokeili vuosi sitten myös ympärivuotista aukioloa. Tätä ei aiota enää kokeilla, ellei yhtiö löydä siihen kannattavaa konseptia.

Eerikkala Golf Oy työllistää pelikaudella viitisen ihmistä. Yhtiön suurimmalla omistajalla Eerikkala Golf ry:llä puolestaan on noin 1 600 jäsentä.