Kemin Matkailu Oy voitti oikeuskiistan risteilijämarkkinoinnista: Polar Explorer joutui luopumaan mainoslauseestaan

Yhtiö taipui muuttamaan markkinointiaan, nyt tilalla on uusi mainoslause.

Kemin Matkailu Oy
Polar Explorer matkailujäänmurtaja Kalixin Axelsvikin laiturissa Ruotsissa 19.12.2016
Polar Explorer matkailujäänmurtaja Kalixin Axelsvikin laiturissa Ruotsissa 19.12.2016Antti Mikkola / Yle

Ruotsin Kalixista risteilevä Polar Explorer Oy on joutunut muuttamaan mainontaansa markkinaoikeuden päätöksellä. Kemin Matkailu Oy valitti markkinaoikeuteen yhtiön mainostettua risteilyjä Lapin suurimmalla matkailijajäänmurtajalla. Murtaja kilpailee risteilymatkailijoista Kemin jäänmurtaja Sampon kanssa.

Markkinaoikeus määräsi vuosi sitten uhkasakolla tehostettuna, että Ruotsissa Rovaniemeltä käsin risteilyitä operoiva yhtiö ei saa käyttää kyseistä mainoslausetta markkinoinnissaan.

Polar Explorer Oy on käyttänyt lausetta muun muassa lehtimainonnassaan, lentokentällä, safariyrityksissä ja verkkosivuillaan.

Yhtiö kuitenkin jatkoi lauseen käyttöä markkinoinnissaan. Marraskuun lopulla markkinaoikeus määräsi Polar Explorerin maksamaan uhkasakon 5000 euron suuruisena ja tehosti vaatimustaan 30 000 euron uhkasakolla.

Nyt mainintaa Lapin suurimmasta matkailijajäänmurtajasta ei enää löydy yhtiön verkkosivuilta. Polar Explorer sen sijaan markkinoi risteilyjään Lapin parhaimpana seikkailuna.

Markkinaoikeus velvoitti Polar Explorer Oy:n myös maksamaan Kemin Matkailu Oy:n oikeudenkäyntikuluja 2 950 euroa. Päätökseen voi hakea valituslupaa korkeimmalta oikeudelta.