Tapon yritys ja huumausainerikoksia – syyttäjä vaatii neljälle ihmiselle usean vuoden mittaisia vankeusrangaistuksia

Kommandopipoihin varustautuneet miehet pahoinpitelivät miehen henkihieveriin yksityisasunnossa Lappeenrannan Lauritsalassa elokuussa.

Lappeenranta

Syyttäjä vaatii kolmelle miehelle ja yhdelle naiselle ehdottomia vankeusrangaistuksia Lappeenrannan Lauritsalassa tehdystä tapon yrityksestä.

Kommandopipoihin pukeutuneet miehet hyökkäsivät yksityisasuntoon ja alkoivat pahoinpidellä asunnossa ollutta miestä. Miehet pääsivät asuntoon, kun nainen vieraili asunnossa ja jätti oven auki. Miehillä oli mukana puukkoja, putkia ja ilma-aseita.

Nainen oli sopinut vierailusta pahoinpitelyn uhrin kanssa. Haastehakemuksen mukaan nainen oli ennen vierailua lähettänyt tuttavalleen viestejä, joista voi päätellä naisen suunnitelleen pahoinpitelyä.

Hyökkäys tehtiin elokuussa. Pahoinpitely alkoi asunnossa ja jatkui tien toisella puolella olevassa hallissa.

Miehet pahoinpitelivät uhrin leikkaushoitoa vaativaan kuntoon. Myös asunnossa ollutta toista miestä pahoinpideltiin.

Syytetyillä ja uhrilla huumausainerikostaustaa

Syyttäjä vaatii syytetyille eripituisia vankeusrangaistuksia, joista lyhin on 3 vuotta 2 kuukautta ja pisin 6 vuotta 10 kuukautta.

Tapon yrityksen lisäksi syytelistalla ovat törkeä kotirauhan rikkominen, pahoinpitely ja törkeä vapaudenriisto.

Vaadittujen rangaistusten pituuteen vaikuttavat myös syytettyjen tekemät huumausainerikokset, joissa myös leikkausta vaativaan kuntoon pahoinpidelty mies oli osallisena.

Yksi pahoinpitelijöistä oli välittänyt pahoinpidellylle aiemmin tänä vuonna huumausaineita, joista pahoinpidelty oli jäänyt velkaa.

Pahoinpidellylle miehelle syyttäjä vaatii 10 kuukauden pituista vankeusrangaistusta huumausainerikoksista.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus antaa tuomion 18. tammikuuta.