Tietosuojavaltuutettu kritisoi kovin sanoin Trafin ajokorttitietopalvelua

Trafi julkaisi paljon enemmän tietoja kuin laki edellyttää.

Tietosuojavaltuutetun toimisto
Reijo Aarnio
Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio on pyytänyt Digilta Mindsia tekemään selvityksen tavastaan tehdä persoonallisuusanalyysejä työnhakijoista.Matti Hämäläinen / Yle

Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio kritisoi lausunnossaan kovin sanoin liikenteen turvallisuusvirasto Trafin ajokorttitietopalvelua.

Tietosuojavaltuutetun mukaan vaikuttaa siltä, että Trafi on kuljettajatietojärjestelmässään julkaissut merkittävästi enemmän tietoja kuin mitä liikennepalvelulaki edellyttää.

Tietosuojavaltuutetun mukaan on mahdollista, että palvelun kautta saatuja henkilötietoja on voitu käyttää myös lainvastaisiin tarkoituksiin kuten identiteettivarkauksiin.

Palvelu on nyt suljettu. Trafin sähköinen asiointipalvelu suljettiin kokonaan viikko sitten sunnuntaina kuljettajatietoja tarjonneen palvelun herättämän kritiikin takia.

Trafin kesällä avatuista sähköisistä palveluista sai esimerkiksi ajokorttitietoja etsiessään myös tietoa, jotka eivät suoraan liity henkilön ajo-oikeuteen.

Viestintävirasto on arvioinut Trafin palveluita ja antanut luvan avata niitä rajoitetusti. Viestintäviraston arviointityö jatkuu, ja se antaa seuraavan arvionsa Trafin sähköisten palveluiden tietosuojasta ja tietoturvasta 21. joulukuuta mennessä.

Lue myös:

Bernerillä ja kansliapäälliköllä täysin eri kertomus Trafi-sotkusta – Kansliapäällikkö: Kuulimme ongelmista jo lokakuussa

Kohun silmässä ollut Trafi avaa osan asiointipalveluistaan lauantaina

Trafin pääjohtaja väistyy – Berner: En vaikuttanut johtajan lähtöön

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus