Putin-kalenterit myyvät kuin häkä Japanissa – osa ostaa läpällä, mutta japanilaisnaisiin vetoaa myös Putinin häpeilemätön machoilu

Miehisyyttä uhkuvat Putin-kalenterit myyvät Japanissa paremmin kuin maan omien julkkisten tähdittämät seinäkalenterit.

Japani
Presidentti Putin pulahtaa hyiseen avantoon Seligerjärvellä.
Presidentti Putin pulahtaa hyiseen avantoon Seligerjärvellä.ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / EPA

Venäjän presidentti Vladimir Putin laskeutumassa avantoon trimmattu ylävartalo paljaana. Hyväkuntoinen Putin treenaamassa kuntosalilla tai pelaamassa jääkiekkoa.

Venäjän johtajan tähdittämiä vuoden 2019 kalentereita revitään kauppojen hyllyiltä Japanissa. The Guardianin (siirryt toiseen palveluun)mukaan Putin-kalenterit myyvät jo enemmän kuin japanilaisista julkkiksista tehdyt seinäkalenterit.

SoraNews24 (siirryt toiseen palveluun) -uutissivusto arvelee, että moni japanilaisista ostaa Putin-kalentereita lähinnä huumorimielessä. Lisäksi japanilaisia tuntuu kiinnostavan, millaista elämää Venäjän johtaja viettää vapaa-aikanaan. Toisaalta Putinin häpeilemätön machoilu vetoaa japanilaisnaisiin, arvelevat japanilaismediat.

Vuoden 2017 testosteronia uhkuva Putin-kalenteri oli niin ikään myyntimenestys Japanissa. Siinä Putin muun muassa paini koiriensa kanssa lumihangessa. Kyseinen kalenterikuva vetosi japanilaisiin varmasti myös siksi, että toinen koirista oli japanilaisten lahja Putinille Venäjän avusta vuoden 2011 maanjäristys- ja tsunamikatastrofissa.

Putin painii koiriensa kanssa talvihangessa. Buffy-koira on lahja Bulgarialta ja Yume puolestaan Japanilta.
Putin painii koiriensa kanssa talvihangessa. Buffy-koira on lahja Bulgarialta ja Yume puolestaan Japanilta. ALEXEY DRUZHINYN /RIA NOVOSTI /EPA

Se, miten Japanin pääministeri Shinzo Abe kokee Venäjän johtajan saaman positiivisen huomion Japanissa, on epäselvää.

Maiden suhteita kiristää Japanin lähettyvillä sijaitsevat Kuriilien eteläiset saaret, joiden kohtalosta ne ovat kiistelleet toisen maailmansodan loppumisesta lähtien. Tilanne kiristyi maanantaina entisestään, kun Venäjän puolustusministeriö ilmoitti rakentaneensa uusia parakkeja saarille.

Aiheesta lisää:

Taas uusi julkisuustemppu: Putin otti paidan pois, snorklasi ja pyydysti kalan

Syntymäpäiväsankari Putin esitteli kuntoaan kaukalossa NHL-tähtien kanssa