Rovaniemen Sairaalanniemen rakentaa YIT Rakennus tai Levi Rakennus

Rovaniemen kaupunginhallitus karsi Sairaalanniemen kaavakumppaniehdokkaat kahteen.

Rakentaminen & kiinteistöt
Sairaalanniemessä on tyhjäksi jäänyt ja osin suojeltu Rovaniemen terveyskeskus, jossa alunperin toimi Lapin keskussairaala.
Sairaalanniemessä on tyhjäksi jäänyt ja osin suojeltu Rovaniemen terveyskeskus, jossa alunperin toimi Lapin keskussairaala.Raimo Torikka / Yle

Rovaniemen kaupunginhallitus valitsi maanantaina kaksi ehdotusta jatkoon Sairaalanniemen kaavoituskilpailusta. Hallitus oli päätöksessään yksimielinen.

Jatkoon valitun Viuhka-suunnitelman suunnittelisi Arkkitehti- ja sisustussuunnittelutoimisto Viiri-Ylinenpää Oy ja sen tulisi rakentamaan YIT Rakennus Oy.

Sairaalanniemi-kilpailun Ryhmä 1:n ehdotus on nimeltään "Viuhka"
Viuhka-suunnitelmassa asuinkerrostalot sijoiteltaisiin viukamaiseen muodostelmaan.Rovaniemen kaupunki

Alueelle tulisi suunnitelman mukaan kymmenen asuinkerrostaloa viuhkamaiseen muodostelmaan. Entiseen sairaalarakennukseen on suunnitteilla muun muassa palvelukoti sekä lääkäripalveluita. Alueelle rakennettaisiin myös yleinen sauna, uimapaikka sekä venelaituri.

Toinen jatkoon päässyt suunnitelma on nimeltään Kruunu & Laavu. Sen suunnittelisi arkkitehtityöhuone APRT Oy ja rakentamisesta vastaisi Levi Rakennus Oy. Suunnitelmassa alueelle tulisi kuusi asuinkerrostaloa. Sairaalarakennukseen tulisi ainakin hoivakoti ja opiskelija-asuntoja. Lähivirkistysalueena toimisi jokeen rakennettava saari.

Sairaalanniemi-kilpailun Ryhmä 3: Kruunu & Laavu
Kruunu & Laavu -suunnitelmassa alueelle rakennettaisiin lähivirkistysalueeksi saari.Rovaniemen kaupunki

Seuraavaksi kaupunki teettää taloudellisten vaikutusten arvioinnin ulkopuolisella konsultilla. Sairaalanniemen kaavoittajakumppani aiotaan valitaan helmikuussa.

Kaupungin tavoitteena on, että alueen rakentaminen alkaisi viimeistään vuonna 2021.