1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Viikonloppukooste

Kuusi huippujuttua lauantai-iltaan: Oman kaupungin asukkaat valitsevat jouluna hotellin, asuntokauppa hyytyy ja riistetyt rekkakuskit ajavat Suomen teillä

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon parhaita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Viikonloppukooste
Hanna Lintumäki istuu Kitchen & Table -ravintolan pöydässä.
Hanna Lintumäki istuu hotellin ravintolassa, johon kokoontuu jouluna hänen koko sukunsa.Kristiina Lehto / Yle

Yhä useampi suomalainen valitsee jouluna hotellin siskonpedin sijaan

Monelle miniloma hotellissa tarjoaa kaivatun lepohetken ja apua stressin välttämiseen. Uusi ilmiö sen sijaan on se, että nyt oman kaupungin asukkaat tulevat kotikaupunkinsa hotelliin myös jouluna. Jutussa kerromme helsinkiläisestä Hanna Lintumäestä, joka on kutsunut sukunsa viettämään joulua helsinkiläiseen hotelliin.

Kerrostalo Lauttasaaressa
Antti Kolppo / Yle

Vanhojen asuntojen kauppa hyytymässä – alan konkarikin ihmeissään: "Kyllä siellä on mysteeriä taustalla"

Mitä ihmettä on tapahtumassa vanhojen kerrostaloasuntojen kaupassa? Vaikka joulua kohden asuntokauppa aina hidastuu, koko vuodenkin kauppamäärä on ollut jostain syystä vaisu.

Hondurasilainen Gabriela Regaldo, 20 vuotta, on osa siirtolaiskaravaania. Hän asuu teltassa Tijuanassa kahden taaperoikäisen lapsensa  kanssa. Sylissään hänellä on 1,5 vuotias tytär, Sofia.
Hondurasilainen Gabriela Regalado, 20, rukoilee, ettei hänen ja lasten tarvitsisi asua kauaa karavaanileirillä. Regalado yrittää imettää Sofia-tytärtään, mutta se on hankalaa, koska äitikään ei ole pystynyt syömään paljoa.Nina Svahn

Yle Tijuanassa: "Rukoilen, että pääsemme edes kadulta pois" – Siirtolaiskaravaanin amerikkalainen unelma on karkaamassa

Tuhannet siirtolaiset sinnittelevät Meksikossa telttaleirissä odottaen tietoa turvapaikkahakemustensa etenemisestä. Välillä joku onnistuu pääsemään rajan yli Yhdysvaltain puolelle.

Kuvituskuva
Harri Vähäkangas / Yle

Kotina parin neliön koppi, palkkana puolet siitä mitä pitäisi – riistetyt rekkakuskit ajavat Suomenkin teillä

Alinta kastia Euroopan teillä ovat filippiiniläiset kuskit, jotka ajavat lähes kellon ympäri kahden euron tuntipalkalla.

Heli Vaaranen.
Leila Oksa / Yle

Heli Vaarasen kolumni: Mitä jos jättäisit tänä jouluna joulunäytelmän näyttelemättä?

Tarvitset lepoa ja rauhaa, mutta jouluvalmistelut ovat kaikkea muuta. Tulisiko joulun henki siitä, että olisit itse itsellesi armollinen, kirjoittaa psykoterapeutti Heli Vaaranen.

Juho Valkila
Juho ValkilaPaula Kinnunen

Yritykset alkoivat pihdata laskujensa maksamista, koska laissa on porsaanreikä – puuseppä sai rahansa vasta, kun keksi käyttää sanaa "perintä"

Joka kolmas yrittäjä kertoo, että asiakkaat ovat alkaneet pitkittää laskujensa maksua. Pahimpia venyttäjiä ovat yritysjätit.

Lue seuraavaksi